Vaaka elää paineiden puristuksessa.

Kesän kohokohdat: Vaakojen kohtalona on elää monen paineen keskellä, ja siksi kesän kohokohdat rakkauselämässä jäävät moninaisten velvollisuuksien jalkoihin. Lokakuisilla on kesän aikana monta rautaa tulessa. Mittavan työtarjouksen vastaanottaminen tai vastuullisemman työn hallitseminen vaatii tiukkaa pohdintaa. Valinnat vaikuttavat joka tapauksessa vahvasti parisuhteen arkeen.

Juhannus on merkille rauhallisen leppoisaa yhteiseloa, romanttista kuhertelua ja rauhoittumista alkukesän kiireen jälkeen. Kodin, mökin tai mummolan seesteinen
ilmapiiri kiehtoo, eikä autossa istuminen tunnu kesän pahimmissa helteissä kovinkaan innostavalta.

Pehmeä kontakti läheisiin, ystäviin ja rakkaisiin kantaa aina 4.7. saakka, sen jälkeen arjen monet haasteet astuvat peliin. Onneksi vaa’an energiakäyrä osoittaa elokuun alkuun asti nousevaa suuntaa, kumppani kannattaa taluttaa golfkentälle, kuntosalille tai pyöräretkelle.

Vaa’an taivas löytyy kesän hetkistä, jolloin oma ilmaisuvoima löytää kohteensa. Kesäiltojen auringonlaskuista kannattaa
ottaa kaikki kauneus ja rikkaus talteen. Tiukka talous ei välttämättä salli kalliita harrastuksia tai suuria ostoksia.

Suurimmat haasteet: Saturnuksen seitsemän vuoden puristuspanta hiertää tänä kesänä 1.–6.10. syntyneiden kaulaa. Kriittinen, pessimistinen ja turhautunut asenne kiusaa kaikkia ihmissuhteita.

Haasteena on uskaltaa heittää kaikki toimimattomat asiat romukoppaan. 6.–10.8. lokakuun alun vaa’at vaihtavat suuntaa parisuhteessaan, osa vaihtamalla siviilisäätyä, osa ottamalla pesäeroa vaikeaan suhteeseen.

Terveyden vaaliminen ja ylläpitäminen on ehdottomasti vaa’an kesän tiukin projekti, työpaineet ja läheisten vaatimukset eivät anna paljoa tilaa hemmotteluhoidoille tai rentoutumiselle. Myös impulsiivinen ryntäily voi vaivata 25.–29.9. syntyneitä, äkillisiin käänteisiin ei ole aikaa varautua. Heinäkuun ja elokuun toinen viikko vaativat venymistä ja kompromisseja.