Kauris kaipaa irtiottoa.

Kesän kohokohdat: Harva merkki on elänyt näin kovien paineiden alla ja samalla selvinnyt voittajana. Tiedät jo varmasti kokemuksesta, että sinua eivät nujerra pienet kolhut, erot tai parisuhteen aikalisä.

Rankan talven ja kevään jälkeen kosmiset voimat katsovat, että juuri sinä tarvitset eniten lepoa, rauhaa, lomaa ja irtiottoa. Näitä tulet varmasti saamaan, erityisesti jos olet joulukuinen kauris.

Jos kuulut kunnianhimoiseen kaurisryhmään, paiskit töitä vielä lomallakin. Onneksi työ kesän aikana merkitsee sinulle lähes harrastusta tai äärimmäisen antoisaa projektia.

Joulukuiset osaavat ottaa kesästä kaiken ilon irti repäisemällä eksoottisen matkan muodossa, aloittamalla ihanan sisustus- tai rakennusprojektin tai jännittävän uuden ihmissuhteen.

Tammikuisille ei osu tänä kesänä mitään dramaattisia parisuhdekuvioita. Kesä soljuu eteenpäin enemmänkin vanhoja tuttuja latuja.

Ihmissuhderintamalla moni kauris ei ehdi tai koe tarvetta olla kovin aktiivinen. Kylään pistäytyvät vieraat saavat kyllä pullakahvinsa, mutta oma rauha ja tekeminen tuntuvat tärkeämmiltä erityisesti heinäkuun aikana. Puutarhan hoitaminen, lasten kaitseminen tai aidan maalaaminen tuntuvat talven jälkeen todelliselta unelmalomalta.

Suurimmat haasteet: Kesäkuun lopulla on syytä saada päätökseen kaikki keskeneräiset juoksevat asiat, jotta loma tuntuu lomalta. Viralliset paperiasiat, luvat tai sopimukset teettävät ylimääräistä työtä.

Heinäkuu ei ole ihmissuhteiden kannalta lämpimin kuukausi. Jos kumppanilla tai rakastetulla on muuta tekemistä, harrastus tai vaativa työ, älä osoita mieltäsi. 3.8. jälkeen tulehtunut tilanne saattaa leimahtaa ilmiliekkeihin, väsymys ja yhteisen ajan puute näkyvät loppukesästä riitelynä.

Terveysrintamalla kauris on käynyt läpi melkoisen prässin viime vuonna. Krooninen väsymys on syytä korjata kesälomalla. 2.–8.1. syntyneet sortuvat stressin myötä ylilyönteihin, ympäristön muutos ja lämpimät ihmissuhteet korjaavat tilannetta.