Valkosipulin määrä voi hirvittää, mutta uuni paahtaa valkosipulin miedoksi ja lempeäksi.
Valkosipulin määrä voi hirvittää, mutta uuni paahtaa valkosipulin miedoksi ja lempeäksi.

Mieluummin överit kuin vajarit, sanoi valkosipuli, kun soppaan sujahti. Pidä vampyyrit ja muut lähentelijät loitolla tällä ihanan lämmittävällä valkosipulikeitolla. 

30 kynnen keitto ja paistetut herkkutatit

4 annosta

Valmistusaika 55 minuuttia

3 isoa valkosipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 tl öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 jauhoista perunaa

2 salottisipulia

2 rkl öljyä

1 tl currya

1 litra kanalientä

2 tl hunajaa

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

2 dl ruokakermaa

2 dl hienonnettua persiljaa

(maizenaa suurustamiseen)

Paistetut herkkutatit

½ l herkkutatteja

(tai muita tatteja/sieniä)

1 salottisipuli

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

1 tl sitruunamehua

½ tl balsamiviinietikkaa

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista ”hattu” pois ja lorauta öljyä päälle. Kääri folioon ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Anna jäähtyä niin, että pystyt käsittelemään niitä sormin.

2. Kuori ja kuutioi perunat sekä kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää perunat, sipulit ja curry. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Kuullota muutama minuutti.

3. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja kiehauta. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. (Suurusta keitto, jos se tuntuu liian löysältä).

4. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja balsamiviinietikalla. Hienonna persilja, lisää puolet siitä sieniseokseen ja puolet keiton pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla