Kolme sporttimimmiä otti osaa puolen vuoden motivaatiovalmennukseen. Nyt on aika punnita, muuttuiko elämä todella.

Puoli vuotta sitten kolme helsinkiläisnaista aloitti PT Coaching -projektin eli uudenlaisen henkilökohtaisen liikuntavalmennuksen. Anne Ebeling, Elina Liehu ja Marjo Manner päättivät, että tällä kertaa jokasyksyisestä liikkainnostuksesta tulee elämäntapa eikä mikään spurtti, joka lopahtaa kesken viimeistään kuukauden kuluttua.

PT Coaching on  Tanja Salosensaaren ja Eva Valtasen kehittämä motivaatiovalmennus. Tapaamisissa pureuduttiin syihin, jotka ovat saaneet urkkamotivaation aiemmin katoamaan.

Sport seurasi Annen, Elinan ja Marjon valmennusta syksyn ja kevään. Nyt projekti on takana.

– Isoin oivallus oli tajuta, että liikunnan sijaan tässä on ollut kyse isommasta, koko elämää koskevasta ajankäytöllisestä asiasta. Olen oppinut ottamaan itselleni omaa aikaa. Jälkikäteen ajatellen olisi ehkä pitänyt olla systemaattisempi treenauksen suhteen, korvamerkitä treeni-iltoja jo etukäteen kalenteriin. Se tuntui alkuun vaikealta, Anne sanoo ja kertoo, että kevään tullen ajatus juoksulenkeistä on alkanut kutkutella.

Juoksulenkille tekee mieli myös Elinan, joka vielä elokuussa taittoi pienenkin matkan mieluummin taksin takapenkillä kuin kävellen.

– Palaan syksyllä äitiyslomalta töihin. Silloin liikuntaan ei ole enää samalla tavoin mahdollisuuksia kuin nyt. Juoksulenkeillä aikaa säästyisi, sillä matkaan pääsee suoraan kotiovelta. Bodypumpia aion myös jatkaa edelleen.

Marjo toivoi valmennukselta erityisesti energiaa arkeen.

– Nykyisin tuntuu siltä, että jaksan töissä ihan mitä vain. Moni työkaverikin on innostunut liikkumaan, kun ovat nähneet miten säännöllinen treeni on vaikuttanut minuun. Testijuoksu toukokuun puolimaratonillekin on jo takana, Marjo sanoo.

Entiset jojoliikkujat ovat ottaneet liikunnasta kopin.

Teksti Leena Filpus Kuva Liisa Takala