Puhdistuskuuri voi olla muistutus: Muistan terveelliset elämäntavat ainakin niin kauan kuin olen tällä kuurilla.

Tulipa kokeiltua

Myönnetään: Olen mainosten uhri. Tunnettu näyttelijä kertoo mainok­sessa laihtuneensa roppakaupalla MethodDraine Detox & Slim tuot­teiden avulla. Pitäähän sitä päästä kokeilemaan, tepsiikö tuote myös minuun.

No tepsihän se, ja sitten ei. Nou­datin kuuria tunnollisesti. Ruoka­valioni oli jo entuudestaan kasvis­voittoinen, joten sen suhteen en muutoksia tehnyt. Vähensin kui­tenkin kahvin juontia jonkin verran ja välttelin nameja. Siitä pidin huo­len, että liikuntaa oli sopivasti.

Liukkaasti toimiva suoleni intoutui entistä upeampiin suori­tuksiin. Vaaka näytti suurin piirtein samaa kuin ennenkin, mutta jos oikein silmä kovana tiirasin, peili näytti kenties aavistuksen sutja­kampaa vartta.

Jo Detox-vaiheessa alkoivat vatsakivut, eikä muutosta tullut myöskään Slim-vaiheessa. Ensin kuvittelin stressin saavan masun kipristelemään, mutta paha olo vain jatkui. Luulin jo vatsataudin iskeneen, joten pidin kuurista tau­koa. Jonkin viikon kuluttua aloitin koko kuurin uudelleen ja kas, vatsakivut palasivat, vaikka elämäni oli tasaisen mukavaa ja arkista. Lope­tettuani tuotteiden nauttimisen kivut katosivat. Laihtumisen ihme jäi kokematta.

4321 Eko-puhdistuskuuri ja Vege?laihdutustabletti

Hinta Puhdistuskuuri noin 28 e / 500 ml, laihdutustabletit noin 23 e / 30 kpl.

Käyttö 10 päivän puhdistuskuuri Eko Diet ?yrttinestettä 16 ml 1–4 kertaa päivässä. Sen jälkeen Vege-laihdutustabletteja 2 päivässä 15 päivän ajan ja 1 tabletti tarpeen mukaan.

Vaikuttavia aineita Puhdistuskuurissa muun muassa vihreää teetä ja kahvia, maté-kasvia, guaranansiemeniä, sellerinvarsia ja -lehtiä. Laihdutustableteissa sarviapilan siemenuutet­ta, viinirypäleuutetta, pavun palkouutetta ja vihreää teetä.

Lupaus Puhdistuskuuri poistaa nestettä, polt­taa rasvaa, puhdistaa ja virkistää. Laihdutus­tabletit auttavat saavuttamaan ja ylläpitämään tavoitepainon.

Muuta Eko Diet nesteelle on myönnetty rans­kalainen AB-luomumerkintä.

Asiantuntijan arvio Laihduttavalle ja elimis­töä puhdistavalle vaikutukselle ei ole perustei­ta. Ohjeissa kehotetaan noudattamaan vähäkalorista ruokavaliota, jotta tuotteesta saisi parhaan hyödyn. Ruokavaliota keventämällä toki laihtuu.

Method Draine Detox & Slim

Hinta Detox-tabletit 25–30 e / 60 kpl, neste 25–30 e / 250 ml. Slim-tabletit 35–41 e / 42 kpl, neste 35–41 e / 250 ml.

Käyttö 20 päivän Detox-puhdistuskuuri joko tabletein (3 päivässä) tai nesteillä (12 ml päiväs­sä). Sen jälkeen 3–4 viikon painonpudotusvai­he Slim-nesteellä (12 ml 1–2 kertaa päivässä) tai tableteilla (2–4 kertaa päivässä). Nesteet ovat yrttitiivistettä, joka sekoitetaan veteen.

Vaikuttavia aineita Detoxissa on muun mu­assa koivua, mesiangervoa, latva-artisokkaa, voikukkaa, vihreää teetä ja luumua. Slimissä rakkolevää, mesiangervouutetta ja kofeiini­tonta vihreää kahviuutetta.

Lupaus Detox poistaa kuona-aineita ja aktivoi kehon eritystoimintaa. Slim laihduttaa poltta­malla rasvaa sekä vähentämällä sokerien imey­tymistä ja nesteen kertymistä.

Muuta Suositellaan välttämättään rasvaisia ja sokerisia ruokia, tupakkaa, kahvia, mustaa teetä, alkoholia, maitotuotteita, lihaa ja kovia rasvoja. Lisäksi neuvotaan liikkumaan vähin­tään puoli tuntia päivässä ja juomaan noin 1,5 litraa vettä.

Asiantuntijan arvio Hyvää tarkat ohjeet ruo­kavalion parantamiseksi. Mukana myös turhia rajoituksia, kuten greipin kieltäminen. Mah­dollinen hoikistava vaikutus perustunee ruokavaliomuutokseen, ei itse tuotteeseen.

3 Kuuri

Hinta 27–30 euroa / 250 ml tai 60 tablettia.

Käyttö 10 päivän kuurilla otetaan 6 tablettia tai 25 ml yrttitiivistettä päivässä.

Vaikuttavia aineita Muun muassa inuliini, seljankukka, peltokorte, nokkonen ja koivu.

Lupaus Yrtit ja kasvisten kuidut vilkastuttavat suoliston bakteeritoimintaa ja vauhdittavat nesteen poistumista.

Muuta Neuvotaan syömään terveellisesti ja juomaan paljon vettä. Kuurin aikana tulee vält­tää kahvia, makeisia, punaista lihaa ja rasvaisia ruokia.

Asiantuntijan arvio Ei ole näyttöä, että tuot­teella ja sen ainesosilla olisi kehoa puhdistava vaikutus. Mahdollinen virkistyminen ja hoi­kistuminen selittynevät pääosin elämäntapamuutoksilla, joihin pakkauksessa on tarkat ohjeet.

Teksti Leena Filpus Kuvat Jukka Riihelä