35–40 kpl

1 pkt (500 g) Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa
2 dl (80 g) pinjansiemeniä
tai 150 g sinihomejuustoa
tai 2 dl (140 g) suolapähkinöitä

Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön noin 20 minuutiksi. Leivo taikinasta sen jälkeen pipareita.

Hevosenkengät:
Leikkaa taikinalevystä terävällä veitsellä puolen sentin levyisiä pitkiä suikaleita. Nosta suikaleet
uunipellille ja taivuttele ne hevosenkengän muotoon. Painele pinnalle pinjansiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 5–8 min. Piparit palavat helposti – ole tarkkana.

Pipari-sinihomejuustokiekurat:
Kauli kumpikin piparkakkutaikinalevy ohueksi suorakulmaiseksi levyksi (25 x 25 cm). Ripottele pinnalle sinihomejuustoa murustettuna. Kääri kääretortun tapaan rullalle. Laita rulla hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Leikkaa rullista sentin leveitä viipaleita ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle kumolleen. Voit tehdä isompia tai pienempiä rullia sen mukaan,
miten leveästä levystä rullaat taikinaa. Paista 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.

Suolapähkinäpiparit:
Ota osa suolapähkinöistä sivuun koristelua varten, rouhi loput veitsellä tai monitoimikoneella. Sekoita rouhe ja taikina käsin tasaisesti ja leivo
taikinasta paksu pötkö. Leikkaa se 30 osaan ja pyörittele palaset palloiksi. Asettele pallot väljästi leivinpaperille uunipellille. Painele hieman matalammiksi ja laita jokaisen keskelle suolapähkinä. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 6–8 minuuttia.

Katso myös:

Punajuurikeitto juustoravioleilla

Blinikakku

Jyväsämpyläsolmut

Kukkapastasalaatti ruistaikinakupissa

Kaurakeksikakku

Letturullat

Mustikka-cupcakes

Kanttarellisarvet

Tuorepuuroshotti

Suklaakorvapuustit

Makupastavuoka

Piparit