Ensimmäiset ikääntymisen merkit ihossa alkavat näkyä jo 25 ikävuoden jälkeen. Lue uuden Vichy Liftactiv Retinol HA hoitosarjan vaikutuksista ihoon.

Pidä ihosi sileänä, terveenä ja kauniina pidempään.

Ensimmäiset ikääntymisen merkit ihossa alkavat näkyä jo 25 ikävuoden jälkeen. Väsymys, stressi ja valvominen näkyvät ihossa väsyneenä, sameana värinä. Myös aurinko, saasteet ja tupakointi kuormittavat ihoa ja vaikuttavat ihon hyvinvointiin. Nämä kaikki voivat aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista.
Kasvojen ihon paksuus vaihtelee merkittävästi elämän aikana. Vanhetessaan iho väistämättä ohenee; esimerkiksi dermis menettää jopa 40 % paksuudestaan. Valo saa ohuen ihon hehkumaan, mutta usein iho ohentuessaan muuttuu myös herkäksi. Paksu iho ei ole yhtä altis rypyille kuin ohut ja kuiva iho.

Tee oma ihonhoitotesti http://www.vichy.fi/#/testit/ihotesti

Yleensä viimeistään 30-vuotiaana silmänympäryksiin kehittyy ensimmäisiä ryppyjä, "harakanvarpaita". Silmänympärysiho on neljä kertaa ohuempaa kuin iho muualla kasvoissa, ja siksi tässä ihoalueessa ikääntymisen merkit näkyvät yleensä ensin. Tämän jälkeen ilmestyvät usein otsarypyt, "sibeliusrypyt" ja "hymyrypyt". Nämä ikääntymisen ensimmäiset merkit johtuvat toistuvista kasvojen liikkeistä, ilmeistä, joiden johdosta ihoon syntyy jännitys- ja supistustiloja. Kun iho ei enää palaudu ilmeen jälkeen, vaan jännitystila jää pysyväksi, syntyy ryppy.


Ainutlaatuisessa tutkimuksessa löydettiin kolme toisistaan eroavaa ryppytyyppiä:

1. Pysyvät rypyt, jotka syvenevät ajan myötä
2. Pintarypyt, joiden muoto vaihtelee päivän ja ajan mittaan
3. Kehittymässä olevat, pienistä erillisistä pisteistä ajan myötä muodostuvat rypyt, joiden syntyminen on ennalta määrättyä.

  Ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä hoidetaan parhaiten säännöllisellä ja tarkalla ihonhoitorutiinilla. Ensimmäinen askel ihonhoitorutiinissa on ihon puhdistus: kasvoja tulisi puhdistaa puhdistustuotteella ja kasvovedellä iltaisin ja aamuisin. Päivän mittaan iholle kulkeutuvat ilmansaasteet, lika ja pöly sekoittuvat ihon talin ja meikin kanssa. UV-säteiden vaikutuksesta ne muodostavat iholla kuona-aineita ja vapaita radikaaleja. Nämä imeytyvät epidermikseen ja häiritsevät ihon luonnollista puolustusmenetelmää. Huokoset tukkeutuvat, ja ihon toiminta heikkenee. Puhdistamalla ihon pidät sen toimintaa yllä.

  Kun iho on huolellisesti puhdistettu, toinen askel on hoitaa ihoa ihotyypille sopivalla hoitotuotteella. Kun halutaan vaikuttaa ja ehkäistä ryppyjä jo alkuvaiheessa on tärkeätä käyttää tuotteita, jotka vaikuttavat kaikkiin eri ryppytyyppeihin.

  Vichy Liftactiv Retinol HA on uuden sukupolven hoitosarja ryppyjä vastaan. Hoitosarja vaikuttaa kaikkiin ryppyihin syviin, pintaryppyihin ja kehittymässä oleviin. Sarjan aktiiviaineiden retinolin ja hyaluronihapon yhdistelmä vaikuttaa näkyvästi erilaisiin ryppyihin; madaltaen syviä ryppyjä, silottaen pintaryppyjä ja ennaltaehkäisten kehittymässä olevia ryppyjä. Retinoli on yksi kosmetiikan tutkituimmista ja tehokkaimmista aktiiviaineista ikääntymisen merkkejä vastaan. Retinoli on tutkimuksissa osoittaneet kykynsä madaltaa ryppyjä ja vaikuttaa positiivisesti ihon ikääntymisen merkkeihin. Hyaluronihapolla on kyky sitoa itseensä vettä jopa 1000 kertaa omaan painoonsa nähden. Hyaluronihapon avulla ihon pintaan voidaan sitoa vettä ja siten parantaa ihon kosteuspitoisuutta, jolloin pintarypyt silottuvat. Hyaluronihappoa on myös ihossa luonnostaan.

  Iho saa tehokkaimman hoidon kun sitä hoitaa sekä päivisin että öisin.
  Päivävoiteen on suojata ihoa päivän aikana sekä pitää ihoa tasapainossa.
  Iho uusiutuu yöllä, joten tällöin iho on pystyy parhaiten hyödyntämään  voiteiden sisältämät aktiiviaineet.

  Liftactiv Retinol HA -sarjaan kuuluu päivävoide, yövoide ja silmäympärysvoide.
  Päivävoide vaikuttaa kaikkiin ryppyihin ja sopii erinomaisesti myös herkälle iholle. Silmänympärysvoiteella on välitön kohottava ja kirkastava vaikutus. Voide sopii kaikille ihotyypeille ja on hajusteeton. Yövoiteella on kohottava vaikutus ja vaikutus jatkuu vielä neljä viikkoa käytön lopettamisen jälkeen*

  *52 naista testasi yövoidetta 8 viikon ajan, ihotautilääkärin suorittama visuaalinen analyysi 4 viikon käytön lopettamisen jälkeen.

  Lue lisää  http://www.vichy.fi/

  Tee oma ihonhoitotesti http://www.vichy.fi/#/testit/ihotesti