Uusi pikkuleijona on kätevä kaveri vilkkaassa kaupunkiliikenteessä.
Uusi pikkuleijona on kätevä kaveri vilkkaassa kaupunkiliikenteessä.

Uudistunut Peugeot 107 on näppärä pikkuauto edullista ja hauskannäköistä ajopeliä kaipaavalle. Tärkein uudistus löytyy konepellin alta.

Pikkuleijonan ensimmäinen versio esiteltiin keväällä 2005, ja sähäkkä menijä on kiinnostanut erityisesti kaupunkilaisia. Naisia ostajakunnasta on ollut lähes 70 prosenttia.

Ulkoisesti suurin muutos näkyy tanakassa puskurissa, joka muistuttaa leijonan avonaista kitaa. Leveä kromilista tuo trendikkyyttä. Alakulmissa on ritilöiden peittämät aukot, joihin voidaan asentaa sumuvalot. Sisätilat ovat toimivan tyylikkäät.

Tärkein uudistus löytyy kuitenkin konepellin alta: 1-litraisen bensamoottorin kulutusta on onnistuttu pienentämään entisestään. Kone hörppii menovettä 4,5 litraa satasella. Hiilidioksidipäästöt jäävät maltilliseen 106 grammaan kilometriltä.

Auto on ensisijaisesti kätevä kaveri vilkkaassa kaupunkiliikenteessä, mutta viikonloppumatka parinsadan kilometrin päähän todisti, että pienestä moottoristaan huolimatta 107 pärjää myös kovemmissa nopeuksissa, vaikkei varsinaisesti mikään matka-auto olekaan.

Edullisin kolmeovinen malli irtoaa 10 600 eurolla.

Peugeot 107 Trendy 1,0 5-ovinen

- Hinta 11 980 €

- Keskikulutus 4,5 l/100 km

- Teho 68 hv

- Kiihtyvyys 0–100 km/h 14,2 s

- Huippunopeus 157 km/h