Tämän kesän aikana on käynyt harvinaisen selväksi, että perheessä on kalamies. Kalamies on 9-vuotias poika, joka on melko harvoin paikallaan tai keskittyy johonkin tekemiseen pitempään kuin 10-15 minuuttia.

Bloggaaja Teresa Välimäelle ruoka on sekä työ että harrastus. Hänen perheessään syödään hyvin ­- ja useimmiten myös terveellisesti. Se vapaa-aika, mikä kahden lapsen ja yhden koiran yh-äidille jää, kuluu monesti juoksulenkkareissa.

Perheessä on kalastaja

Tämän kesän aikana on käynyt harvinaisen selväksi, että perheessä on kalamies. Kalamies on 9-vuotias poika, joka on melko harvoin paikallaan tai keskittyy johonkin tekemiseen pitempään kuin 10-15 minuuttia, on viettänyt kivellä tai laiturilla virvelin kanssa tunteja ja taas tunteja.

Minä en ymmärrä kalastuksesta yhtään mitään, mutta olemme kiertäneet erinäiset kalastustarvikekaupat ja haalineet uistimen jos toisenkin. Ja koska minä en asiasta mitään ymmärrä, olemme saaneet huippuhyvää palvelua pojan haastatellessa myyjiä uistimien sopivuudesta koskikalastukseen, järvelle, jokiin tai merelle. Omalla rahalla pieni mies osti myös tarvikepakin, joka on jo melko täynnä erilaisia kalastustavaroita.

Jos en ymmärrä kalastuksesta, ymmärrän kyllä kalan valmistuksesta ruoaksi. Ja sehän se  on kalamiehenkin palkinto. Alkuun kalastuksessa oli selvästi tärkeintä saalis tai ylipäänsä se, että edes yksi kala tarttui syöttiin ja saatiin vedettyä ylös vedestä, vaikka usein se heitettiin pienestä koosta johtuen takaisin. Mutta muutama kala on jo ollut sen kokoinen, että olemme kalareissusta palattuamme saaneet nauttia voissa paistetusta kalasta. Mikä onkaan parempaa kuin itse pyydetty kala, vain kevyesti suolalla maustettuna ja voissa paistettuna. Siinä saa maistaa sen miltä maistuu todella aidosti TUORE kala. Ja kaiken hyvän lisäksi se on lähiruokaa parhaimmillaan.

Kalastus on hieno harrastus. Vaikka en itse kalastakaan, minusta on äitinä ihanaa ja palkitsevaa istua lähellä pikkukalastajaa ja nauttia siitä rauhallisuudesta, joka kalastushetkeen liittyy. Suosittelen kaikille. Ja lopussa on se palkinto: joskus hyppysellinen, joskus ehkäpä ihan kokonainen annos itse pyydettyä tuoretta kevyesti suolalla maustettua voissa paistettua kalaa ja uusia perunoita tietenkin =)