Muotisuunnittelija paljastaa lempiravintolansa Isossa Omenassa.

"Monen mielikuva New Yorkista perustuu Sinkkuelämää-sarjaan. Sellaista latte kädessä shoppailua  ja taksin pysäyttelyä. Ja voihan se sitä ollakin, jos on vain käymässä. Vaikeaksi kaupunki muuttuu vasta, kun pitää oikeasti rakentaa elämä nollasta, hankkia sähkösopimus ja toimiva netti kotiin. On se kuitenkin sen arvoista, jotta voi tuntea kaupungin omakseen.

New Yorkin ihanuus on sen rosoisuudessa ja särmässä. Kaupunki on suuri ja sen tunnelma boheemi. Nykissä on helppo hengittää ja olla oma itsensä. Los Angelesissa ihmiset kysyvät heti, kuka olet, mitä teet ja keitä tunnet. New Yorkissa on helppoa vain solahtaa kaiken keskelle. Elämä tuntuu alkavan siitä hetkestä, kun saapuu paikalle.

Kävin ensimmäisen kerran New Yorkissa joskus 15-vuotiaana. Olin lumilautailureissulla ja pysähdyin Nykiin viikoksi. Silloinen kerta oli sellaista ravaamista nähtävyydestä toiseen, ja kaupungista jäi hyvin sirpaleinen mielikuva. Rakkaus kaupunkiin syntyi vasta myöhemmillä kerroilla.

Muutin New Yorkiin elokuvakoulun vuoksi. Tarvitsin luovuudelleni uuden työkalun. Olen kiinnostunut visuaalisuudesta ja estetiikasta laajemmin kuin vain osana muotia. Ivana Helsinki on kuitenkin lempilapseni. Amerikassa tuntui olevan sopiva markkinarako merkillemme, ja asioita oli helpompi alkaa pyörittää, kun pääsi itse paikan päälle.

Halusin perustaa liikkeen juuri New Yorkiin, koska se on valtava kulttuurien sulatusuuni. Paikallinen pukeutuminen on sekoitus
boheemia, hippimäistä ja klassisen urbaania tyyliä – sopivasti rähjäinen ollakseen chic.

Etsimme yli puoli vuotta täydellistä paikkaa ja löysimme sen lopulta Nolitasta, joka sijaitsee lähellä Sohoa. Haluamme, että liike on kuin galleria, jossa yhdistyvät kaupallisuus, taiteellisuus ja yhteisöllisyys tapahtumien ja yhdessä tekemisen avulla. Olimme myös jo viidettä kertaa mukana New Yorkin muotiviikoilla uudella mallistollamme Tapiola–Kauniainen.

Valmistun elokuvakoulusta syksyllä. Tuntuu kuin olisin jo paluumatkalla. Suomi on aina ollut ainoa kotini. Välivuoteni on venynyt, ja koti-ikävä on kova. Työssäni on aina vaikutteita Suomesta, slaavilaisuuden ja skandinaavisuuden törmäyskohdasta. Tuntuu, että kansallisidentiteettini on vahvistunut, kun olen ollut poissa kotoa."

Paolan vinkit: 3 x suosikkiravintola

Caravan of Dreams
”Hyvin klassista New Yorkia. Paikassa tarjoillaan kasvisruokaa meksikolaisella vivahteella. Pöydät täyttyvät paikallisista.”
405 East 6th Street, Manhattan

Pastis
”Trendikkäällä Meatpacking districtillä sijaitseva ranskalainen bistro. Vähän jo muuttunut turisti-paikaksi.”
9 Ninth Avenue, Manhattan

Diner
”Oikeaan asuntovaunuun rakennettu ihastuttava diner, jossa tarjoillaan lähiruokaa.”
85 Broadway, Williamsburg