Nyt on sellainen aika menossa, että koko ajan tekisi mieli napostella jotain. Tämä on minulle tyypillistä juuri silloin kun valoisa aika vähenee ja ilma viilenee.

Bloggaaja Teresa Välimäelle ruoka on sekä työ että harrastus. Hänen perheessään syödään hyvin ­- ja useimmiten myös terveellisesti. Se vapaa-aika, mikä kahden lapsen ja yhden koiran yh-äidille jää, kuluu monesti juoksulenkkareissa.

Pähkinähimo!

Nyt on sellainen aika menossa, että koko ajan tekisi mieli napostella jotain. Tämä on minulle tyypillistä juuri silloin kun valoisa aika vähenee ja ilma viilenee. Napostelu kuuluu erityisesti niihin tilanteisiin, kun istahdan sohvan nurkkaan, kietoudun vilttiin ja katselen televisiosta csi:tä…tai luen naistenlehtiä…joskus jopa kirjaa.

Onnellista on se, että napostelunhimoni kohde ei ole karkki tai suklaa, ei myöskään sipsit tai keksit. Himoan pähkinöitä ja manteleita. Myös paahdetut kurpitsansiemenet sopivat kuvaan. Olennaista on se, miltä naposteltava tuntuu suussa. Tykkään rouskutella jotain sellaista mikä tuntuu hampaissa ja lisäksi maistuu hyvältä. Vaihtelua naposteluhetkiin saan paitsi vaihtamalla pähkinälajikkeita myös maustamalla niitä eritavoin. Paahdan pähkinä-, manteli- ja siemenseoksia pienessä öljytilkassa pannulla, lisään ehkä tilkan hunajaa tai siirappia, kanelia, kardemummaa tai vaniljaa…toisinaan maustan seoksen currylla, chilillä ja inkiväärillä. Ja sitten pähkinät kulhoon ja napostelu voi alkaa.

Napostelen hyvällä omallatunnolla mutta toki kohtuudella, onhan pähkinöissä ja manteleissa runsaasti rasvaa. Mutta se rasva on sitä pehmeää ja omega 3:sia runsaasti sisältävää hyvää tekevää rasvaa, kun ammatin puolesta näitä asioita tulee mietittyä herkuteluhetkelläkin=).

Pähkinäisiä naposteluhetkiä!

Teresa

P.S. Muuten, kun paahdat ja maustat pähkinä- ja siemenseoksia, paahda reilusti. Säilö osa tiiviiseen lasipurkkiin ja ripottele salaatteihin, pastojen joukkoon ja jogurtin tai viilin pinnalle!