Me Naiset

Telttailu on mukavaa. Paitsi jos sammakko yllättää. Tai kilju kastelee. Tai kengät varastetaan.

Litisevä sammakko

Ensimmäinen yöni teltassa teini-ikäisenä sujui muuten hyvin, mutta opin kantapään kautta, että ovi eli vetoketju kannattaa pitää kiinni. Ryömiessäni kuumana kesäyönä makuupussiini, siellä odotti yllätys: litisevän tahmea sammakko. Poistuin paniikissa melkein telttakankaan läpi.

Sammakkoa en uskaltanut pussata prinssiksi, mutta nuorimies, joka sammakon sai hätyytettyä pois, kulki mukanani koko kesän.

Jutta, 38

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Apua, alaston mies

Muutama vuosi sitten menin poikaystäväni kanssa telttailemaan Poriin Yyteriin. Saavuimme perille myöhään illalla ja rannalla ei ollut ketään, joten pystytimme teltan ensimmäiseen sopivaan paikkaan. Aamulla odotti yllätys: kun kömmimme ulos teltasta, näimme ensimmäisenä alastoman vanhan miehen. Olimme onnistuneet leiriytymään nudistirannalle! Aika nopeasti purimme teltan ja huristelimme rannalle, jossa ihmisillä oli uikkarit päällään.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anna, 25

Kiljua, kiljua

Olin juuri täyttänyt 18 ja saanut ajokortin, kun päätimme lähteä kaverini kanssa Ruisrockiin. Mukaan pakkasimme teltan ja makuupussit.

Heti ensimmäisenä iltana seuraamme tunki turkulainen poikaporukka. Yhdellä miehistä oli mukanaan iso, muovinen kanisteri, jossa oli itse tehtyä kiljua. Illan edetessä kyseinen herrasmies alkoi nuokkua väsymyksestä ja päätti kömpiä telttaamme nukkumaan. Mennessään hän kompastui teltan ovensuuhun, jolloin pari litraa haisevaa kiljua valui makuupusseillemme ja vaatteillemme!

Loppureissu sujui ankeissa tunnelmissa. Teltta haisi järkyttävältä, kun tahmaiset makuupussimme muhivat auringon porottaessa. Myös vaatteet tuoksahtivat siltä, kuin olisimme viettäneet pidemmänkin aikaa suihkutonta leirielämää.
 

Liisa, 35

Meidät ryöstettiin kolme kertaa

Menimme kaveriporukalla telttailemaan Dinosaurrockiin Mikkeliin vuonna 1989. Hölmöinä ja nuorina jätimme teltan vartioimatta. Kun menin käymään teltalla, huomasin, että kaikki kolme ruokakassiamme oli varastettu. Kun menin kertomaan tragediasta kavereille, meiltä pöllittiin viinat. Lopuksi myös osa tavaroista lähti vorojen matkaan: mustat vaatteet olivat kelvanneet, kukikkaat eivät.

Meidät ryöstettiin siis kolme kertaa yhden telttapäivän aikana. Se oli ensimmäinen ja viimeinen festari, jossa olen ollut.
 

Susanna, 40

Ota kengät telttaan sisälle

Menin teininä telttailemaan Tulivuorirockiin siskoni kanssa. Oli 80-luku ja ensimmäiset festarimme. Siskoni jätti nukkumaan mennessään kenkänsä teltan ulkopuolelle, hyvien käytössääntöjen mukaisesti. Aamulla ne olivat hävinneet. Jostain jorpakosta löysimme yhden miesten tennarin kokoa 46, toiseen jalkaan laitettiin muovipussi. Ja ei kun liftaamaan kotiin. Kukaan ei tietenkään ottanut kyytiin, joten sisko meni pusikkoon piiloon ja kun auto pysähtyi, niin juoksi sieltä esiin. Kotiin tultaessa jalkapohjista oli nahat irti. Opetus: ota kengät telttaan sisälle.

Sari, 41

Puraisiko paarma, jumiuduitko makuupussiin? Kerro ikimuistoisimmat telttailukokemuksesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla