Silloin tällöin tekee mieli paistaa kalaa runsaassa voissa. Ja saatan sitten paistaakin ja maistuuhan se hyvälle. Vähän kuitenkin omatunto soimaa kun olen tainnut itsekin kirkkain silmin väittää, että kasviöljyt sopivat oikein hyvin kalankin paistamiseen.

Bloggaaja Teresa Välimäelle ruoka on sekä työ että harrastus. Hänen perheessään syödään hyvin ­- ja useimmiten myös terveellisesti. Se vapaa-aika, mikä kahden lapsen ja yhden koiran yh-äidille jää, kuluu monesti juoksulenkkareissa. 

Öljyn terveellisyys vai voin maku? MOLEMMAT!

Silloin tällöin tekee mieli paistaa kalaa runsaassa voissa. Ja saatan sitten paistaakin ja maistuuhan se hyvälle. Vähän kuitenkin omatunto soimaa kun olen tainnut itsekin kirkkain silmin väittää, että kasviöljyt sopivat oikein hyvin kalankin paistamiseen. Ja sopivathan ne, mutta eivät maistu voille. Kyse on siis mausta.

Ongelmaani ilmestyi vastaus postipaketissa. Toimistolle ilmestyi lähetys, joka piti sisällään rypsiöljypullon jos toisenkin. Mukana valikoimassa oli puhdas rypsiöljy, jonka väitettiin maistuvan voille. Ensin kritisoin, että mikä siinä nyt on, että kasviöljyn pitää maistua voille (voi voina ja öljy öljynä- mentaliteetilla) mutta sitten päätin ensin kokeilla ja tuomita vasta maistettuani.

Sitten vain voin makuisella öljyllä paistamaan. Kokeilin kalaa ja kasviksia. Ja sitten katsomaan peiliin. Kyllä voin makuinen öljy kaikista epäilyksistäni huolimatta toimi erinomaisen hyvin ja mikä tärkeintä ruoka maistui miedosti mutta juuri sopivasti voille.

Tällä kertaa epäilyttävä kombinaatio toimi, niin uskomattomalta kuin voin ja terveellisen kasviöljyn yhdistäminen kuulostaakin. Suosittelen! Tuotetta löytyy öljyhyllyistä hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Syysterveisin,

Teresa