Ikä on tuonut näyttelijä Minttu Mustakalliolle itsetuntemusta. ”Tiedän minkälaisten ihmisten kanssa haluan olla tekemisissä ja minkälaisten en”, hän sanoo. Kuva: Liisa Valonen
Ikä on tuonut näyttelijä Minttu Mustakalliolle itsetuntemusta. ”Tiedän minkälaisten ihmisten kanssa haluan olla tekemisissä ja minkälaisten en”, hän sanoo. Kuva: Liisa Valonen

Minttu Mustakallio kasvoi kahdestaan äitinsä kanssa ja tapasi kreikkalaisen isänsä vasta aikuisena. – Äitini ympäröi minut ihanilla kummeilla ja tärkeillä ihmisillä, hän kertoo.

Näyttelijä Minttu Mustakalliolla, 44, on iso lähipiiri. Siihen kuuluvat ystävät sekä monet kummit.

– Kasvoin kaksistaan äitini kanssa ja tapasin kreikkalaisen isäni vasta aikuisena, mutta äitini ympäröi minut ihanilla kummeilla ja tärkeillä ihmisillä, hän kertoo.

Pitkäikäisimmät ystävyydet hän solmi lapsuudessaan Ylivieskassa.

– On ihanaa, että on ihmisiä, jotka ovat tunteneet minut aina ja joilla on perspektiiviä elämääni, Minttu kertoo.

Mintulle on jäänyt ystäviä kaikista isommista elämänvaiheista.

– Osa ystävistäni tuntee toisensa, osa ei. Minusta on välillä hauskaa tuoda ihmisiä yhteen. Esimerkiksi kesällä pidin meillä juhlat, joissa kaikki eivät entuudestaan tunteneet ja siitä tuli kivaa hulinaa. Rakastan suunnitella tapaamisia ja ystäväjuhlia eikä yllätysten järjestäminen ole minulle yhtään vierasta.

Ajoissa kotiin nukkumaan

Kun Minttu viimeksi oli lähdössä tyttökavereidensa kanssa ulos, puheet olivat etukäteen kovat. Ystävien oli tarkoitus laittautua viimeisen päälle, syödä hyvin ja jatkaa iltaa aamuyön tunneille, mutta toisin kävi.

– Meillä oli tosi kivaa, mutta palasin kotiin puoli kymmeneltä, Minttu kertoo.

– Se oli ihan ok, eikä mikään epäonnistuneen illan merkki, kuten kymmenen vuotta sitten olisi ollut.

Jos takki nykyään tiukan työtahdin takia on joskus tyhjä, Minttu tietää, että siihen auttaa parhaiten pieni pyörälenkki ja kunnon yöunet.

– Tiedän myös minkälaisten ihmisten kanssa haluan olla tekemisissä ja minkälaisten en. En ole ikinä ollut mieletön hapuilija tai tyylinvaihtaja tai etsijä, mutta tämän ikäisenä turha hörsö ympäriltä on kyllä hälvennyt, Minttu kuvailee.

Mikä on Mintun mielestä päivän paras hetki? Missä hän rentoutuu parhaiten? Mikä on hänen helppo harrastuksensa? Lue lisää Mintun Hyvän olon eväistä Me Naisten numerosta 4/2018.