Puuteria sitten vain hennolla kädellä! opastaa Vuosia nuoremmaksi –ohjelman Piia Hiltunen.
Puuteria sitten vain hennolla kädellä! opastaa Vuosia nuoremmaksi –ohjelman Piia Hiltunen.

Meikkipakin valttikortti on sopivan kevyt meikkivoide, neuvoo huippumeikkaaja Piia Hiltunen.

Piia, teet taikojasi uudessa Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa ja meikkaat malleja maailman muotiviikoilla. Paljonko oikealla meikillä voi viilata vuosia pois naisen iästä?

Meikillä voi vaikuttaa useita vuosia siihen, minkä ikäiseltä ihminen näyttää. Kun esimerkiksi liian paksu kerros meikkivoidetta ja tuhdisti puuteria kerääntyvät ihon juonteisiin, se saa näyttämään vanhemmalta.

Mitkä ovat tyypillisimpiä virheitä, joita suomalaisnaiset tekevät meikeissään?

Vuosia nuoremmaksi -ohjelmassa opastan eniten meikkivoiteen valinnassa ja kulmakarvojen muotoilussa. Kuulas ja kaunis meikkivoide sekä valokynä tasoittavat ihoa ja tuovat siihen hehkeyttä.

Miten itse meikkaat arjessa?

Arkimeikkini syntyy nopeasti kolmella tuotteella: tärkeimpänä tulee hyvälaatuinen meikkivoide, sitten vain ripsiväriä ja punaista huulipunaa. 

Mikä on ollut mielestäsi hulluin meikkitrendi, jota et suosittelisi kenellekään?

Hmm… Vaikea kysymys, sillä ajattelen yleensä, että koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Mainitsen kuitenkin 1990-luvulla suositun huulimeikin: tummanruskea rajaus yhdistettiin valkoiseen ja nudeen huulipunaan. Muotimaailman sääntöihin kuitenkin kuuluu, että trendit tekevät lopulta aina paluun. Ehkä tässäkin hirvityksessä voi nähdä potentiaalia, jos meikin toteuttaa vähän hienostuneemmin!