Sony Ericsson, T700, 250 €.
Sony Ericsson, T700, 250 €.

Älypuhelinta ei enää erota perusluurista ainakaan kokonsa perusteella. Sony Ericssonin nätti puhelin saa plussaa helppokäyttöisyydestä.

Älypuhelin on vähän rasittava termi, mitä se muka tarkoittaa. Tai oikeastaan mitä se muka nykypäivänä tarkoittaa, kun melkein kaikissa, paitsi ihan mopoimmissa uusissa kännyköissä on älypuhelimen määrityksen täyttävät ominaisuudet. Eli lähinnä tiedonsiirtomahdollisuus, siis sähköpostia, nettiä, bluetoothia ja niin edelleen.

Vielä joitakin vuosia sitten älypuhelimet erosivat perusluureista möhkälemäisellä habituksellaan – muistellaanpa hetki Nokian ensimmäisiä Communicatoreita – mutta nyt puhelimen koosta voi lähinnä päätellä enemmän kantajan kuin laitteen ominaisuuksia.

Sony Ericssonin T700:n äly on piilotettu testilaitteen vaaleanpunaisiin metallivärikuoriin. Puhelin on nätti, mutta ei liian imelällä tavalla, pieni, mutta ei lapsekkaalla tavalla, ja helppokäyttöinen, mutta ei rautalangasta väännetyllä tavalla. Sony Ericssonit noin yleensä ovat erittäin ihmisystävällisiä puhelimia.

Miinusta 3,2 megapikselin kamerasta, josta puuttuu automaattitarkennus, ja vähän näppäimistä, jotka eivät varsinaisesti ole liian pienet, mutta jotenkin kapeat.

Plussaa valmiiksi asennetusta Google Mapsista, siis paikannussysteemistä, sekä aivan kunkusta JewelQuest 2 -pelistä.