Säveltäjä inspiroitui Me Naisista ja teki lehdestä kuoroteoksen. Kantaesitys kuullaan Helsingissä elokuun lopussa.

Kun säveltäjä Petter Ohls lueskeli Me Naiset -lehden numeroa 45/2008, alkoivat jutut alkoivat elää hänen päässään sävelinä. Lue, miten ja miksi lehdestä syntyi kuoroteos!

Hei Petter Ohls! Kuka olet ja mistä tulet?

Työskentelen musiikin parissa: opetan, kirjoitan, sävellän ja säestän, johdan ja jututan – ihan missä vaan ja miten mieleni milloinkin tekevi.

Päätit säveltää naistenlehden. Mistä moinen idea?

Numero 45/08 kannessa oli tutun Hanna Talikaisen kuva. Opetin häntäkin sijaisena vuosia sitten. Luin Hannan tunnelmallista tarinointia ja se oli mielestäni NIIN naisellista! Riimittelin sanoja taiteilijan vapaudella, taoin sävelen muotoonsa – ja teos siitä syntyi. Selailin lehteä edelleen ja pääsin hiukan sisälle naisten ihmeelliseen maailmaan.

Miten Me Naiset osui käsiisi – oliko kyseessä tutun naisen lehti, vai oletko itse tilaaja?

Lehden ilmestymistä eteeni en pysty selittämään, en ainakaan muista sitä ostaneeni. Nuorukaisena luin siitä kesäisin hyvät jatkokertomukset, kun äitini oli lehden tilaaja.

Kuvaile hieman valmista teosta!

Teos ilmentää taiteen tekemisen ihanuutta sekoittuneena naisen selvittämättömään fantasiamaailmaan, näin miehen tutkaimin pohdittuna.

Miten valikoit säveltämäsi artikkelit?

Kakun leipominen ja sinkkutytön vauhdikkaat mielipiteet kiinnostivat heti. Lisämausteeksi pyrin tekemään selkoa ihmevoiteen ja pikajumpan autuaallisuudesta.

Kenen suomalaistähden haluaisit kuulla esittävän sävellyksesi?

Teos on kuorosävellys, joten toivon oikein monen naisen saavan siitä iloa ja innostusta arkiaskareisiinsa.

Me Naiset soi Philomela-naiskuoron esittämänä Helsingissä Espan lavalla maanantaina 31.8. klo 18. 40-henkistä kuoroa johtaa Marjukka Riihimäki. Tarjolla myös yhteislaulua kuoron johdolla.