Matti nähdään tänä keväänä myös Supertähdet-ohjelmassa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela
Matti nähdään tänä keväänä myös Supertähdet-ohjelmassa. Kuva: Sanoma-arkisto / Seppo Solmela

Matti Nykänen muistelee Ilta-Sanomissa myös suhdettaan Mervi Tapolaan.

Matti avautuu viikonlopun Ilta-Sanomissa päihteidenkäytöstään ja suhteestaan Mervi Tapolaan. Hän kertoo, että jo vuosia sitten päättyneessä suhteessa oli runsaasti ongelmia. Haasteet kasvoivat entisestään, kun pari avioitui.

Entinen mäkihyppääjä myös kertoo, että hänellä on ollut vaikeuksia luottaa toisiin ihmisiin. Siksi hän kääntyi elämässään usein alkoholin ja muiden päihteiden puoleen.

– Minulla oli paha olla, ja sen tunteen lievittämisessä alkoholi oli yleisin lääke. Mutta kyse ei ollut vain viinan, vaan myös erilaisten lääkkeiden väärinkäytöstä. Siinä parisuhteessa vedettiin erilaisia pillereitä suunnilleen pussillinen päivittäin, rauhoittavista lähtien, Nykänen kertoo.

Matin ja Mervin suhde päättyi vuonna 2009 kestettyään 10 vuotta. Sinä aikana pari laittoi vireille lukuisia avioerohakemuksia.

Vaikeudet ovat vahvistaneet

Ilta-Sanomien haastattelussa Nykänen myös paljastaa, että on viime vuosina hakeutunut psykiatrin pakeille saadakseen apua ongelmiinsa.

– Psykiatriukko yritti varmasti parhaansa, mutta ei hänkään pystynyt ymmärtämään elämääni. Kyllä se on niin, että eniten minua ovat vahvistaneet vaikeudet. Ne ovat ehkä sittenkin ollut parasta, mitä minulle on sattunut, hän kertoo IS:lle.

Nykyään Matti on naimisissa Pia Nykäsen kanssa. Avioliitto on Matille viides.

– Mä tykkään hänestä, ja meillä synkkaa hyvin. Tuntuu kuin olisin ensimmäistä kertaa naimisissa. Mä luulen, että olen vähän miehistynyt jo, Matti kertoi vuonna 2015.