Millaista on palvella rikkaita ja kuuluisia heidän yksityiskoneissaan? Lentoemäntä Carolyn Paddock paljasti brittilehdelle, mitä kaikkea taivaalla tapahtuu, kun raha ei ole ongelma.

1. Luksuskoti taivaalla

Kuvittele miltä näyttäisi, jos kaikki lomalennon vieriviereen ahdetut lentokoneen istuimet kannettaisiin ulos ja tilalle rakennettaisiin tilava yksiö.

Hienoimmissa yksityislentokoneissa ei ole säästelty sisustuksessa. Niissä voi olla oma makuuhuone kaksoisvuoteineen, kylpyhuone suihkuineen sekä miljoonien arvoinen viihdekeskus. Sekä tietenkin kabinetti neuvotteluja varten ihan niin kuin West Wing -tv-sarjassa nähtiin.

Viimeinen silaus tehdään somistamalla yksityiskohdat vaikkapa Versacella ja koristelemalla astiat kulta- tai platinakaiverruksin.

2. Saisiko olla pizzaa vai hanhenmaksaa?

Tyypillinen yksityisjetissä tarjoiltu ateria on seitsemän ruokalajin illallinen. Mutta on Carolyn tarjoillut tuhansien arvoisilta lautasilta myös hampurilaisia ja pizzaa.

– Asiakas saa syödä, mitä ikinä haluaa. Hummeri, hanhenmaksa ja tryffeli ovat tavallisimpia lennoilla tarjoiltua ruokia, Carolyn kertoi Daily Mailissä.

Eräällä lennolla Los Angelesista Saudi-Arabiaan ravintolalaskua kertyi yli 16 000 euron verran.

3. Kymppikerholaiset

Carolynin mukaan on totta, että monilla ihmisillä on kova hinku päästä kymppikerhoon, eli harrastaa seksiä lentokoneessa kymmenen kilometrin lentokorkeudessa. Yksityiskoneessa akti on tietenkin paljon helpompi toimittaa kuin täydellä reittilennolla. Koneen miehistöä lemmiskely ei haittaa niin kauan kuin heidän ei odoteta osallistuvan makuuhuonetapahtumiin.

Valitettavasti jotkut rikkaat kuvittelevat, että lentoemännän toimenkuvaan kuuluu muukin kuin aterioiden tarjoilu. Carolyn kertoo venäläisestä oligarkista, joka odotti lentoemäntien viihdyttävän häntä niin lentokoneessa kuin hotelleissa maissa. (Jos tämä kiinnostaa, hanki käsiisi kirja Gulfstream Girl: Confessions of Private Jet Stewardess.) Carolynin omalle kohdalle on sattunut tapaus, jossa työnantaja pyysi häntä katsomaan kanssaan elokuvaa koneen makuuhuoneeseen.

– Olin niin varautumaton ehdotukseen, että hymyilin hölmistyneenä, käännyin tyylikkäästi kannoillani ja ryntäsin pois huoneesta. Loppumatkan huolehdin, että joku toinen koneen miehistön jäsen oli mukanani aina, kun tarjoilin hänelle.

4. Kivat työsuhde-edut

Jos yksityiskoneen miehistö joutuukin välillä toteuttamaan mahdottomalta kuulostavia oikkuja, ovat heidän työsuhde-etunsakin aika mukavat.

Matkoilla lentoemännät majoittuvat hienoihin hotelleihin ja syövät ykkösravintoloissa. He saattavat saada myös lahjoja tyytyväisiltä työnantajiltaan. Kerran eräs lentoemäntä vastaanotti lennon jälkeen 18 000 euron tipin.

– Koska työskentelen ihmiselle, joka haluaa matkustaa uskomattomiin kohteisiin, pääsen niihin hänen mukanaan, Carolyn sanoo.

5. Huonot puolet

Carolynin mukaan yksityiskoneen lentoemännän työ on vaativaa eikä siinä pärjää kuka tahansa.

– Fiksut yritysjohtajat pitävät fiksuista lentoemännistä. Jotta pärjää, on pystyttävä huolehtimaan lukemattomista yksityiskohdista. Työtä voisi verrata tapahtumajärjestäjän työhön.

Yksityiskoneen miehistön jäsenten on myös käytännössä oltava aina käytettävissä. Koskaan ei voi tietää, milloin käy käsky taivaalle.

Lähde: DailyMail

Lue lisää:

Anni Uusivirralla huippupesti yksityiskoneen lentoemäntänä

Anni Uusivirralla maailman romanttisin poikaystävä? Latinorakas järjesti melkoisen yllätyksen

Malli–juontaja Anni Uusivirta: ”Totuin Abu Dhabissa helppoon elämään”

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.