MATKAOPAS-LEHTI
Keväinen Helsinki tarjoaa pääsiäisenä monipuolisen kattauksen tapahtumia, näyttelyitä ja kohteita, joissa koko perhe viihtyy.

Pitkäperjantai 18.4

Kärsimysnäytelmä Via Crucis - Ristin tie kerää vuosittain keskustaan miltei 20 000 katsojan yleisön. Tänä vuonna näytelmäkulkue vaeltaa pitkäperjantaina klo 21 alkaen Kaisaniemenpuistosta Säätytalon kautta Tuomiokirkon portaille.

Uuden Musiikin orkesteri UMOn Silent Music -pääsiäiskonsertissa Mikael Agricolan kirkossa hiljennytään kuuntelemaan saksofonisti Jukka Perkon pysäyttävää tulkintaa klo 18.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lankalauantai 19.4

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kevätpäivä pursuaa riemua, kun päästään kiikaroimaan Viikin pääsiäislintujen elämää opastetulle luontoretkelle. Lähtö Gardenian etupihalta klo 13.

Seurasaaren pääsiäiskokot sytytetään klo 18.30. Ohjelma Juhlakentällä alkaa jo klo 18 ja juhlakansan joukkoon odotetaan jälleen kymmeniä trulleiksi pukeutuneita lapsia luutineen. Seurasaarisäätiö järjestää tapahtuman yhteistyössä Helsingin Keskipohjalaiset ry:n kanssa.

Keväisiä heräämisiä ja vihreän voimaa

Korkeasaaren eläintarhassa juhlitaan kevään saapumista. Karhut ovat heränneet talviuniltaan ja riikinkukot marssivat ulos talvitiloistaan. Pääsiäisohjelmassa on muun muassa koko perheen puuhapaja ja Munajahti. Korkeasaari on huhtikuussa avoinna päivittäin klo 10–18.

Elikkojen ystävien kannattaa vierailla myös Haltialan maatilalla, jossa on avoimet ovet 18.–20.4. Tilaan kuuluu useita entisen kartanon rakennuksia ja navetta, jossa asustaa muun muassa lehmiä, sikoja ja kanoja.

Merimaailma Sealifen pääsiäiseen kuuluu meren elävien, kuten haiden, rauskujen ja merihevosten lisäksi valloittavia pikkutipuja. Kesykanat asustavat Sealifen sademetsäosastolla 16.–23.4. Käärmeitä ja liskoja puolestaan pääsee katsomaan trooppiseen eläintalo Tropicarioon, joka on pääsiäisenä avoinna päivittäin.

Luonnon vihertymistä odotellessa voi piipahtaa Talvipuutarhassa eksoottisten kasvien keitaalla. Virkistävän vihreästä tunnelmasta nautitaan myös aivan kaupungin ytimessä Kasvitieteellisessä puutarhassa ja Gardenia-Helsingissä, jossa lapset pääsevät tutustumaan noitien taika-aineksiin. 

Katso täältä lisätietoja Helsingin pääsiäismenoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla