Me Naiset
|
matkaopas
Kuva  Nina Kaverinen
Kuva Nina Kaverinen

Matkaoppaan tänään ilmestyvässä numerossa 2/2014 koukataan Karjalasta Costa del Solin kautta Karibialle.

Sana Karibia saa lämpimän tuulen puhaltamaan sisikunnassa ja letkeät rytmit soimaan päässä.

Vietimme viikon maailman suurimmalla risteilyaluksella, joka purjehti Floridasta Kuuban ja Haitin kulmille ja takaisin. Allure of the Seas on rakennettu Turussa, eikä sen suunnittelijoilla ole päätä paleltanut.

Espanjan Aurinkorannikko on suomalaisten kestosuosikki. Teemme yhdeksän täsmäiskua sen kyliin ja nähtävyyksiin, kuuluisimpana Alhambran maurilaislinnoitus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Costa d el Solin pikkusisko Costa de Almería on vähemmän tunnettu. Tutkimme, mikä on meno espanjalaisten itsensä suosimalla lomarannikolla. Koluamme Almerían idyllisen kaupungin ja pärskyttelemme veneretkelle Cabo de Gatan salaisille rannoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rantalomilla jatketaan. Ranskan Rivieran sijaitseva Antibes tunnetaan huvivenesatamana. Vuokrasimme sen vanhastakaupungista lomakodin, jossa vietetty viikko sai muuttumaan jo melkein ranskalaiseksi.

Sitten vaihteeksi kaupunkilomalle. Tšekin pääkaupunki Praha odottaa parin tunnin lennon päässä, mutta pintaa syvemmältä -koosteemme lähettää sinut matkalle jo nyt.

Tšekissä muuten sijaitsee eläinpuisto, jossa voi bongata Big Fiven seitsemällä eurolla. Dvůr Královén safaripuisto sijatsee parin tunnin automatkan päässä Prahasta. Ei paha.

Uskotko tuntevasi Tukholman ravintolat? Lähde Matkaoppaan siivellä viettämään kolmen päivän herkkuputki naapuriin. Saatat yllättyä.

Huippuvuoret kuulostaa kaukaiselta paikalta, mutta sehän kuuluu Norjalle. Jääkarhujen jalanjäljille on Pohjois-Norjan Tromssasta suorat lennot.

Lisää lähialueita: avustajamme päristeli moottoripyörien ja maastoautojen retkueessa Karjalassa. Ympäri Laatokan kiertänyt reitti kulki niin tiellä kuin tien vieressäkin.

Eikä tässä tietenkään kaikki, mitä tänään ilmestyvä Matkaopas tarjoaa: Jaakko Selin Filippiineillä, Anu Sinisalo Kroatiassa, Andy Warhol Tampereella, Bollywood Helsingissä, Seppo Lampila Intiassa, Britannian pikkuprinssi George Mustiquen saarella ...

Matkaopas 2/2014 ilmestyy 25. helmikuuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla