Sunnuntaina 19.8.klo 14 Särkänniemessä aiotaan rikkoa Guinness World Recordsin maailmanennätys "Largest gathering of people dressed as video game characters" kokoamalla paiaklle sadoittain pelihahmoiksi pukeutuneita ihmisiä.

Edellinen ennätys tehtiin USA:ssa vuonna 2011, jolloin paikalla oli 425 henkilöä. Kuka tahansa voi osallistua ennätysyritykseen pukeutumalla pelihahmoksi. Guinness World Recordsin säännöt edellyttävät, että ennätysyritykseen osallistuvan on pukeuduttava rooliasuun, joka on esiintynyt ensimmäisen kerran videopelissä. Särkänniemessä toivotaan paikalle erityisesti Angry Birds -hahmoja, mutta myös muut videopelihahmot ovat terve­tulleita. Kannattaa ottaa valokuva mukaan omasta hahmostaan, jotta voidaan varmistua siitä, että puku on hahmon mukainen.

Elämyspuisto avautuu klo 12. Kaikki ennätysyritystä varten pukeutuneet pääsevät Särkänniemen alueelle ilmaiseksi. Myös alle 12-vuotiaiden ennätysyritykseen osallistuvien lasten huoltaja pääsee alueelle veloituksetta. Ennätykseen osallistujia pyy­detään saapumaan alueelle ajoissa, kuitenkin viimeistään klo 13.20, jotta heidän asunsa voidaan todentaa.  

Lisätietoja:  http://www.sarkanniemi.fi/fi/aukiolot-ja-tapahtumat/guinness-world-records-ennatysyritys