Laif/mvPhotos
Laif/mvPhotos

Kävisitkö Kanarialla? Tutustuisitko Dubaihin? Välittäisitkö Vietnamista? Näihin ja moniin muihin maailman kolkkiin pääset uunituoreen Matkaoppaan siivellä. Tiistaina tilaajilla, torstaina lehtipisteissä.

Päätoimittaja Pirkko Puoskari kiersi kuusi Kanarian saarta. Risteily suomalaisella aluksella osoittautui oikeaksi laiskan löytöretkeksi. Kanariansaarten luonnon vaihtelevuus yllätti.

München on lähellä, ja nyt Baijerin pääkaupunkiin pääsee tutustumaan pintaa syvemmältä Matkaoppaan tuhdin opaspaketin avulla. Nähtävyydet, shoppailu, Oktoberfest, ravintolat, hotellit -- ja tietysti Jaakko Selinin vinkit.

Kaupunkilomateema jatkuu kolmen päivän herkkuputkella byrokraattien pääkallonpaikalla Brysselissä. Suuri kaupunkilomakysely paljasti, kuka huushollissa itse asiassa päättää matkoista, isäntä vai emäntä. Berliinistä esittelemme kaikkein vinkeimmät vintage-kaupat.

Piskuisessa Sloveniassa kannattaa liikkua omalla autolla. Pääkaupunki Ljubljanasta huristelee maan kaikkiin osiin muutamassa tunnissa. Teimme pikamatkan idylliseen Piranin rantakaupunkiin.

Dubai on myös kaupunki, vaikka sitä se sellaiseksi aina mielletäkään. Kaikki siellä kurkottaa korkealle, niin myös shoppailijan yritys tuhlata mahdollisimman paljon ja päästä silti mahdollisimman halvalla.

Pohjois-Vietnamin vähemmän kolutuilla poluilla seikkailee tuttuun tyyliinsä Seppo Lampila. Hänellä on armoitettu kyky kuvata kiertomatkoja ja päästä lähelle paikallisia väkeä.

Entä miltä kuulostaa talvipesä Marokon lämmössä? Se onnistuu helpommin kuin uskoisikaan.

Selvitimme myös, millä hinnalla lentolippuun saa muutoksen, ja uskaltaako Istanbuliin matkustaa.

Kotimaan kohde on eteläsuomalainen strutsitila. Siellä voi kokeilla nokkapokkaa kamelikurjen kanssa.

Suomessa seikkailee tällä kertaa myös matkaaja Jaakko Selin. Hänen seurueensa havahtui Ranualla, että seinän takana yöpyy itse Suomi-räpin ruhtinas Cheek.

Ensi vuonna Matkaopas täyttää komeat 15 vuotta. Lue, kuinka pääset mukaan huikealle juhlaristeilylle!

Seuraavan Matkaopas 7/2103 ilmestyy 22.10.