Kuva  Seppo Suomela
Kuva Seppo Suomela

Lähde mukaan reissulle pallon ympäri. Voit tehdä nojatuolimatkan Nuuksion saunasta Jamaikan puuterirannoille.

Duracell-pupun lempi-city New York on uudessa Matkaopas-lehdessä kaupunki, johon pureudutaan pintaa syvemmälle. Mukana tuoreet sisäpiirin vinkit muiden muassa Jaakko Seliniltä ja muotisuunnittelija Timo Rissaselta.

Auringon, reggaen ja rommin Jamaika tarjoaa lomalaiselle täpinää tuutin täydeltä. Seppo Suomela lasketteli kelkkarataa viidakossa ja kummasteli t-paidan korkeata hintaa - kunnes selvisi, että hinta oli amerikkalaisille.

Valoa riittää myös Tunisiassa, missä Matkaoppaan art director Eila Nissinen vieraili kameroineen. Upeat kuvat ja hauskat tarinat kuljettavat rantojen rauhasta soukin sutinaan

Eksoottisten kiertomatkojen grand old man Seppo Lampila seikkailee tällä kertaa Kambodzassa. Tie vie Phnom Penhin mopokaaoksesta Angkor Watin temppelialueen hiljaisuuteen.

Ensi kesän hittiä ennustamme Montenegrosta ja Kotorinlahdesta, jonka idylli hivelee silmää. Puoli kiloa simpukoita tavernassa 5 euroa!

Jos haaveilet maailmanympärimatkasta, lue kokeneen reissaajan Mira Jalomiehet ohjeet, kuinka sen teet. Tutki myös 15 säästövihjettä lentojen ja majoituksen varaamiseen.

Itävälta tuo mieleen Alpit ja Mozart-kuulat. Matkaopas 8/2013 tarjoaa herkkuputken Salzburgissa ja koosteen Gasteinin laakson houkutuksista ja aktiviteeteista.

Matkalla tarvitaan myös tekniikkaa. Tom Nyman on tutkinut 10 vimpainta aktiivisuusrannekkeesta tehokkaaseen älypuhelimeen. Ne kaikki mahtuvat niin matkalaukkuun kuin pukinkonttiin.

Lukijat ovat vuoden mittaan lähettäneet toinen toistaan hauskempia tarinoita reissuistaan. On aika palkita parhaat ja julistaa uusi kisa alkavaksi. Lue, ketkä voittivat 500, 300 ja 100 euron matkalahjakortit.

Tiesitkö, että kovanyrkkinen elokuvatähti Sylvester Stallone on myös herkkä taidemamalari? Me emme ainakaan tienneet, ennen kuin löysimme hänen Pietarin-näyttelystään kertovan artikkelin. Muitakin yllätyksiä tarjoaa Matkaoppaan Haavi auki -palsta.

Jaakko Selin vietti uuttavuotta Torremolinoksessa saksalaisen Gertrudin kanssa. Hurmaava rollaattorirouva vamppasi Jasun Betlehemin kautta Las Vegasiin!

Matkaopas 8/2013 ilmestyy 26.11. Lehtipisteissä se on 28.11.