San Alfonso del Mar, Chile
San Alfonso del Mar, Chile

MATKAOPAS-LEHTI

Kuu kiurusta kesään, pääskysestä ei päivääkään. Yhtä varma suven merkki on runsaan kotimaan-kattauksen sisältävä Matkaopas. Eikä siinä läheskään kaikki...

Täydellinen loma vietetään tällä kertaa Kreikan Skiathoksella. Se on pieni saari, jossa voi kuitenkin saada irti isot ilot. Toiveidensa mukaan voi joko heittäytyä rantabileiden vietäväksi tai vetäytyä yksityiseen poukamaan aurinkoa palvomaan.

Yhdysvaltain Florida tarjoaa automatkaajalle monenlaista nähtävää ja koettavaa Hemingwayn kirjailijakodista rämealueiden alligaattoreihin. Miksi Evergladesin parkkipaikalla tarjotaan pressuja auton suojaksi? Se selviää uudesta Matkaoppaasta.

Päätoimittaja Pirkko Puuskari hurmaantui Burmasta, joka availee aarteitaan ulkomaailmalle. Matka vie temppeleistä sikaritehtaan kautta Inlejärven paalukyliin.

Tätä ovat lukijat odottaneet: Berliini pintaa syvemmältä. Yhdeksän sivun laajuisen oppaan avulla kaupunkiloma sujuu mutkattomasti. Sokerina pohjalla Jaakko Selinin omakohtaiset vinkit.

Berliinistä on hauska hypätä Hungaria-retrojunan kyytiin. Se yhdistää neljä Euroopan pääkaupunkia. Tuhannen kilometrin kiskomatka on kuin interrail pikakelauksella.

Nikosia on Kyproksen saaren jaettu pääkaupunki. Matkailijan on helppo siirtyä kreikkalaiselta puolelta turkkilaiselle ja päinvastoin. Samalla reissulla pääsee näkemään kaksi kohdetta, ja bonuksena vielä Kyrenian rantakaupunki.

Kroatian Splitissä nautiskellaan merenherkkuja, ja Lissabonissa shoppaillaan parhaissa putiikeissa. Pätevät vinkit Reykjavikiin tarjoaa ammattimatkaaja, Icelandairin Suomen maajohtaja Pekka Mäkinen.

Pyörä on keksitty uudestaan, kun lähdemme fillarilomalle pitkin poikin Latviaa. Jurmalan rantahiekka on kuin tehty polkemiseen, ja sitä riittää 30 kilometriä.

Kesällä reissataan suloisessa Suomessa. Kokosimme opastukseksi peräti 49 vinkkiä etelästä pohjoiseen. Karnivorin kiusauksesta voi singahtaa vaikka Fällyteatterin viihdyttämäksi tai melomaan Lappiin.

Suven kunniaksi myös Jaakko seikkailee tällä kertaa kotimaassa. Hän pohtii, kuinka Uzbekistan ja Pakistan kyllä tunnetaan, mutta mikä ihme on Neristan?

Kerromme myös, kuinka sujui kodinvaihto suomalaisen ja saksalaisen perheen kesken. Kun kahden viikon majoituksen kustannukseksi jää 80 euroa, tätä vaihtoehtoa kannattaa jo miettiä.

Matkaopas 4/2014 ilmestyy 27. toukokuuta.