Me Naiset
|
matkaopas
Havainnekuva  Lumart/Janne Kaarla AVP Ilmakuvaus
Havainnekuva Lumart/Janne Kaarla AVP Ilmakuvaus

MATKAOPAS-LEHTI
Helsingin Senaatintorille nousee joulutori, jossa voi tehdä ostoksia yli 100 tuvasta, herkutella hyvällä ruoalla ja juomalla sekä tunnelmoida tapahtumien parissa.

Senaatintori muuttuu 8.–21.12. tunnelmalliseksi joulukyläksi. Oman lisänsä tuovat Helsingin perinteinen joulukuusi sekä Tuomiokirkon juhlavalaistus.

Tuomaan markkinoilta löytyy niin perinteisiä joululahjoja villasukista kynttilöihin kuin modernimpaa paketoitavaa tekstiileistä koruihin. Torille saapuvat myös kirjakauppa ja joulukukkapuoti sekä lukuisat ruokaherkkuja tarjoavat toimijat.
 
Toimijoista reilu 100 sijoittuu aluetta reunustavalle Lahjakujalle ja 30 markkinoiden keskelle Ruokapihalle. Ruokapihalta löytyy myös monien kaupunkilaisten odottama uudistus: kahvila sekä ravintola, joiden yhteydessä voi lämmitellä käsiään glögi- tai kaakaomukin ympärillä ja nauttia monenlaisia jouluisia herkkuja.
 
Tuomaan markkinat ei ole pelkkä ostospaikka vaan luvassa on myös koko perheelle sopivaa maksutonta ohjelmaa yhteislaulusta huopatossutansseihin ja jazz-tiernapojista treffeihin mistelinoksan alla.

Tunnelman kruunaa markkinoiden keskiosan Karusellitorille Hollannista asti matkaava vanha karuselli, joka kyydittää kaikkia joulumielisiä aina markkinoiden aukioloaikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joulun odotetuin vieras Joulupukki vierailee markkinoilla useaan otteeseen sesongin aikana. Senaatintorille tuo loisteensa myös perinteinen Folkhälsanin Lucia-kulkue tonttuineen, hevosineen ja museoautoineen. Tunnelmaa luodaan myös jouluisella taustamusiikilla.
 
Kaikkiin Tuomaan Markkinoiden tapahtumiin ja karuselliajelulle on ilmainen sisäänpääsy.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joulusauna lämpiää Torikortteleissa

Kaupungin erityisin joulutunnelma rakentuu Tuomaan markkinoiden ja Torikortteleiden tiiviissä yhteistyössä. Juhlakautta lämmittää muun muassa Torikortteleiden Joulupiha Bockin sisäpihalla, jonne 2013 suuren suosion saavuttanut joulusauna tekee odotetun paluun.
 
Joulusauna lämpiää tänä vuonna viikonloppujen lisäksi arkisin, koko Tuomaan markkinoiden ajan 8.–21.12. Bockin joulupihalle avataan lisäksi viinikioski, josta saa myös aasialaista purtavaa jouluisella twistillä.
 
Tuomaan markkinoiden ja Torikortteleiden tuleviin joulutapahtumiin pääsee kurkistamaan Kiseleffin talossa Torikortteleiden Naapuripäivänä 25.10. klo 11–16 Paikalla on myös Torikortteleiden Postitoimisto, josta voi maksutta lähettää ensimmäisen joulukortin.
 
Tuomaan Markkinoiden verkkosivusto www.tuomaanmarkkinat.fi avataan lokakuun loppupuolella.
 
♣ Tuomaan Markkinat, Senaatintori 8.–21.12. klo 10–19.

 
Esimakua tapahtumista

Avajaiset maanantaina 8.12.
Joulumarkkinat käynnistetään Palmian järjestämällä puurotarjoilulla klo 10–11 ja Joulupukki on tavattavissa koko päivän ajan.
 
Lucianpäivä lauantaina 13.12. klo 18
Perinteinen Lucia-kulkue lähtee liikkeelle Senaatintorilta. Lucian lisäksi valon kulkueessa voi nähdä tonttuja, hevosia ja museoautoja.
 
Sointi Jazz Orchestran Tiernapojat sunnuntaina 14.12. klo 15
Perinteinen joulukuvaelma uudelleen sovitettuna big bandille
ja neljälle solistille. Musiikintäyteinen koko perheelle sopiva esitys uudistaa kuvaelman tyylillä ja perinteitä kunnioittaen.
 
Kauneimmat joululaulut sunnuntaina 14.12. klo 18
Suomen Lähetysseuran järjestämä joululaulutilaisuus leviää tänä vuonna myös Tuomiokirkon portaille ja Tuomaan Markkinoille. Kaikki pääsevät mukaan rakkaimpien ja perinteisten joululaulujen äärelle.
     
     
 
     

 
 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla