Tiistaina 24.8. taivaalla möllöttää täysikuu. Ikimuistoiseksi illan saat osallistumalla Suomen Ladun järjestämään kuutamouintitapahtumaan Helsingin Töölönlahdella.

Suomen Ladun elokuinen Kuu-tapahtuma järjestetään jo 12. kerran. Töölönlahteen pulahdetaan ryhmänä valvotuissa olosuhteissa ja uintimatka voi olla 50--500 metriä. Pintaveden lämpötila pysytteli viime viikolla Töölönlahdella noin 22 asteessa. Jos silti et uskaltaudu uimaan, vaihtoehdoksi on tarjolla ohjattua kävelyä ja sauvakävelyä Töölönlahden ympäri.

Maksuton Kuu-tapahtuma alkaa 24.8. kello 20.30. Kokoontumispaikkana on Kansallisoopperan takapihalla sijaitseva amfiteatteri. Tapahtuma on ideoitu edistämään Töölölahden puhdistumista. Samalla tuodaan esiin Töölönlahden aineksia virkistyskeitaaksi. Töölönlahden veden laadussa on jo tapahtunut parannusta. Vuonna 2005 lahteen alettiin johtaa merivettä Helsingin länsipuolella sijaitsevalta Humallahdelta. Tarkoituksen on parantaa veden laatua entisestään lisäämällä veden vaihtuvuutta lahdella. Tutkimusten mukaan Töölönlahden veden hygieeninen laatu on ollut tänä vuonna yleensä hyvä. Töölönlahden ympärillä on vielä jäljellä alkuperäistä luontoa. Toukokuussa lahdelta bongattiin 750 kasvi- ja eläinlajia.

Kuutamouinnin ennakkoilmoittautuminen: www.suomenlatu.fi/kuutapahtuma

Lisätietoja: www.suomenlatu.fi/uintitapahtumat

Kuukalenteri 2010 http://kalender-365.de/kuukalenteri.php