Kuva Ranua Zoo
Kuva Ranua Zoo

Ranuan eläinpuisto järjesti nimikilpailun keväällä 2014 syntyneen nallevauvan nimestä.

Ranuan eläinpuiston keväällä syntyneen karhunpennun nimeksi tuli Jemma. Kilpailuun lähetetiin 7 771 ehdotusta. Voittajanimen keksi Salme Vaarala, ja samaan nimiehdotukseen päätyi 18 muutakin ehdottajaa.

Edelliseen karhunpennun nimeämiskilpailuun osallistui 33 000 ehdotusta. Silloin vastasyntyneen karhunpennun nimeksi tuli Ranzo, vuosi oli 2012.

Miksi Jemma?

Jemma-nimen valintaa Ranuan eläinpuiston henkilökunnan raati perustelee sillä, että nimeen haluttiin jonkinlainen muistutus pennun vanhemmista Mallasta ja Jehusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raati myös halusi nimen olevan suomalainen. Raadin mielestä Jemma on mukavalta kuulostava, "kansainvälisessä suussa toimiva, helposti kutsuttava ja myös pennulle mieleen painuva".

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hilla suosituin ehdotus

Suosituin nimiehdotus oli Hilla, jota ehdotettiin 175 kertaa. Toiseksi eniten ehdotettiin Jella-nimeä, 107 kertaa. Kolmanneksi eniten ääniä saivat nimet Alma ja Melli. Jälkimmäinen tarkoittaa latinaksi hunajaa. Muita suosittuja ehdotuksia olivat Halla, Elli, Milla, Jalla, Meiju, Manta, Maisa, Nella ja Vili.

Nimiehdotuksia oli myös väännelty Ranua-lähtöisesti. kuten Ranu, Ranukka, Ranuli, ja Hilla-tyyliin: Hillara, Hillatar, Hilla-nalle, Hillankukka.

Ranuan keväällä syntynyt Jemma-karhunpentu painaa jo yli 50 kiloa. Se mennee talviunille muiden karhujen tapaan marraskuun puolenvälin jälkeen.
Lisätietoa

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla