Me Naiset
|
Matkaopas
Kuva  iStockphoto
Kuva iStockphoto

Ruokaturismi on kasvava trendi maailmalla. Ruoalla ei sammuteta pelkästään nälkää, vaan se on yhä suurempi osa paikalliseen kulttuuriin tutustumista.

Hotels.com listasi Hotel Price Index -raportissaan kaupungit, joissa on eniten Michelin-tähdillä varustettuja ravintoloita. 

Maailman uudeksi ruokapääkaupungiksi valittiin Tokio, jossa on eniten Michelin-ravintoloita.

Kaupungissa on tällä hetkellä 13 korkeimman kolmen tähden luokituksen saanutta Michelin-ravintolaa, 55 kahden tähden ravintolaa, 175 yhden tähden ravintolaa ja 157 verrattomasta hinta-laatusuhteesta kertovan Bib Gourmand -merkinnän saanutta ravintolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös Osaka ja Kioto, joista kummastakin löytyy reilusti Michelin-ravintoloita, ovat ruokamatkailijalle maittavia kohteita Japanissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Euroopan ruokapääkaupunki on Pariisi, joka on pitänyt vahvaa sijaansa kulinaristisella kartalla yli 70 Michelin-ravintolallaan,

Mielenkiintoinen kohde ruokamatkailijalle on Espanjan baskimaalla sijaitseva San Sebastian. Kaupungissa on nimittäin enemmän Michelin-tähtiä väkilukuun suhteutettuna kuin missään muualla maailmassa.

Vajaan 200 000 asukkaan rantakaupungissa on kolme kolmen tähden Michelin-ravintolaa, minkä lisäksi kuudella ravintolalla on vähintään yksi tähti.

Alueen ruokakulttuuria värittää meren läheisyys sekä se, että vaatimattomat olot ovat opettaneet valmistamaan ensiluokkaisia ruokalajeja mitä edullisimmista raaka-aineista.

Helsinkiin on saatu kaksi uutta Michelin-ravintolaa: Chef & Sommelier ja Ask. Pääkaupungissamme on kaikkiaan kuusi Michelin-ravintolaa.

Vinkki: syö lounasta Michelin-ravintoloissa - ruokailu on tällöin usein edullisempaa kuin iltaisin.

Tutustu luomuun keskittyvään Chef & Sommelieriin tästä. Käy kurkkaamassa myös Askin ruokalista.

Lue täältä lisää Tokion parhaista Michelin-ravintoloista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla