Hämeenlinnalaisen Patakukkosen muotoilu ja pakkaussuunnittelu sijoittui kolmanneksi Pentawards 2012 -kilpailun elintarvikepakkausten sarjassa.

Hämeenlinnalaisen yrityksen perinneherkku Patakukkonen on menestynyt arvostetussa maailmanlaajuisessa muotoilukilpailussa. Tuotteen muotoilu ja pakkaussuunnittelu sijoittui kolmanneksi Pentawards 2012 –kilpailun elintarvikepakkausten kilpailusarjassa. 

Kyseessä on jo toinen Patakukkosen saama kansainvälinen palkinto. Keväällä 2012 tuotteen muotoilu ja pakkaussuunnittelu sijoittui kolmanneksi European Design Awards 2012 -kilpailun elintarvike- ja juomapakkausten kilpailusarjassa.

Pääosa tuotteen kehitystyöstä on tehty Patakukkonen Oy:n omistajan Kai Metsävuoren kotikeittiössä. Pakkauksen muotoilusta ja kehitystyöstä vastasi helsinkiläinen muotoilutoimisto Packlab. Patakukkosessa on pieni pata ja sen kantena luomuruiskuori, jonka alla on joko Rautalammin ja Viitasaaren reitin muikkua, kotimaista kirjolohta tai perinteisiä suomalaisia juureksia.

Kai Metsänvuori halusi tuoda lapsuutensa perinneherkun kotikeittiöistä kaikkien saataville nykyaikaisessa muodossa. Vanhoista perinteistä muistuttavat pakkauksessa käytetyt valokuvat Metsänvuorten sukualbumista.   Tuote valmistetaan käsityönä hämeenlinnalaisessa leipomossa, ja sitä on ollut tarjolla kesän ajan Hämeenlinnan ja Lahden seudun kahviloissa. Syksyn aikana Patakukkonen on tulossa myyntiin Etelä-Suomen vähittäiskauppoihin.

www.patakukkonen.fi www.packdesign.com