Sorry, jos luet tätä raskaan työpäivän jälkeen. Kolmannes työtätekevistä suomalaisista lomailee juuri nyt. Heinäkuu on myös suosituin matkailukuukausi.

Heinäkuussa myös matkustetaan: viime vuonna suomalaiset tekivät heinäkuussa 3,9 miljoonaa kotimaan vapaa-ajanmatkaa ja 590 000 ulkomaanmatkaa. Nordea selvitti keväällä, kuinka paljon rahaa suomalaiset aikovat kuluttaa tänä vuonna lomailuun.

Keskimäärin suomalaisten lomabudjetti on 1 560 euroa. Pääkaupunkiseudulla asuvat käyttävät lomaan eniten rahaa, lähes 2 000 euroa. Itäsuomalaisilla on pienin lomabudjetti, 1 250 euroa. Lapsiperheiden lomabudjetti on keskimäärin 1 700 euroa. Lapsiperheet viettävät lapsettomia kotitalouksia useammin lomaa kotona, kotimaassa tai muissa Pohjoismaissa matkaillen. Kaukomatkailijoiden lomabudjetti yltää usein 2 000 euroon. Pelkästään kotimaassa lomailevat kuluttavat noin 750 euroa.

Lähteet: Tilastokeskus; työvoimatutkimus, Tilastokeskus; suomalaisten matkailu ja Nordea; haastattelututkimus suomalaisten lomabudjetista 2010