Me Naiset
|
Matkaopas
Kuva iStockphoto
Kuva iStockphoto

MATKAOPAS-LEHTI
Suomalaisten krapulalääke on usein roskaruoka pizzan tai kebabin muodossa. Ennakoiva kotikokki kokeilee eksoottisia reseptejä jo ennen matkaa.

Namibiassa kuivan kurkun kirvoittaa puhvelinmaito, jossa ei ole sarvipäästä lypsettyä nestettä laisinkaan. Puhvelinmaito on drinkki, johon sekoitetaan sopivissa määrin vaniljajäätelöä, tummaa rommia, maustettua rommia, kermalikööriä ja kuohukermaa. Krapulan voi siirtää seuraavalle päivälle...

Saksalaisilta löytyy sana kaikille asioille, niin jysärin hoidollekin. Katerfrühstück on krapula-aamiainen, johon kuuluu suolakurkkuihin ja sipuleihin käärittyjä säilykesillejä.

Dagen efter Sisiliassa ei sovi heikkohermoisille. Entisaikoina saarella nautittiin kuivattua härän penistä vahvistamaan viriiliyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Antiikin kreikkalaiset herkuttelivat viinintäyteisten iltojen jälkeen lampaan keuhkoilla ja pöllöjen munilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mongolialla on pitkät paini- ja juomaperinteet. Yön rankat mittelöt pullon ja naapurin kanssa kostautuvat usein seuraavana päivänä. Mongolialaiset selättävät krapulan coctaililla tomaattimehua ja lampaan silmämunia.

Leche de tigre on tähteeksi jäänyttä marinadia cevichestä. Perussa limemehun, sitruunamehun, kalan roippeiden ja liemen, valkosipulin ja inkiväärin sekoituksesta saadaan mainio keino lieventää painajaismaista päänsärkyä ja samalla kiihottaa sukuviettiä.

Proteiinipitoinen muna-aamiainen toimii monissa maissa. Filippiineillä krapulasta kärsiville suositellaan syötävän haudutettuja, hedelmöittyneitä ankanalkioita.

Lähteet Gizmondo.com ja Thedailybeast.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla