Mikä matkailijoita valvottaa lomalla? Onko hotellisänky käytössä vain lepäämiseen, vai tehdäänkö siellä muutakin?

Hotels.com tutki kansainvälisessä unikyselyssään matkailijoiden kokemuksia unesta, nukkumisesta ja sänkyelämästä hotelleissa. Vastaajilta kysyttiin muun muassa, mitä he harrastavat hotellien sängyissä nukkumisen lisäksi. Suurin osa kertoi syövänsä ja lukevansa, mutta kansallisuudesta riippuen myös seksiä harrastettiin.

Eurooppalaisista vastaajista eniten lomaseksiä harrastivat espanjalaiset (61,9 %). Toiseksi eniten lomallaan lempivät tanskalaiset (50,9 %). Vähiten romanttisia lomia viettivät britit, joista vain 27,5 % kertoi harrastaneensa seksiä lomallaan hotellissa. Seksittömien lomailijoiden joukkoon kuuluivat myös saksalaiset (29,2 %) ja suomalaiset. Meistä vain 35,1 % harrastaa seksiä hotellissa.

Hotellissa nukkuminen ei ole aina helppoa. Unensaantia häiritsivät vastaajien mielestä eniten hotellin ulkopuolelta kuuluvat mekaaniset äänet. Kuitenkin esimerkiksi ranskalaisista 27,5 % koki hotellin henkilökunnan aiheuttamat äänet häiritseviksi. Valvominen saattoi johtua myös ajatuksista: eniten matkailijoita piti hereillä seuraavan päivän lomaohjelman suunnittelu. Esimerkiksi ruotsalaisista vastaajista 63,2 % mainitsi tämän syyksi valvomiseensa. Mikä sitten neuvoksi jos uni ei tule? Irlantilaisista 33,3 % vannoo alkoholijuoman nimeen. Muut kansallisuudet yrittivät saada unenpäästä kiinni lukemalla tai katsomalla televisiota. U

nikysely toteutettiin 19 maassa maaliskuussa 2011. Vastaajia oli yhteensä 1007.

Lähde: hotels.com