Hotellivaraussivuston teettämän kyselyn mukaan 35% lomailijoista myöntää vieneensä tavaroita hotellihuoneesta.

Loma ja hotellihuone tarkoittavat monille arjesta poikkeavaa luksusta. 35% matkaajista ei malta luopua ylellisistä vuodevaatteista, maukkaasta kahvista ja pehmeästä kylpytakista enää loman jälkeen. Matkan päätteeksi hotellin mukavuudet pakataan omaan laukkuun.

Hotels.comin maailmanlaajuisessa kyselyssä 65% vastaajista sanoo, ettei ole koskaan ottanut mitään tavaroita hotellihuoneesta mukaansa. Lomailijoista rehellisimpiä ovat tanskalaiset. Heistä 88% kertoo, ettei ole koskaan vienyt hotellihuoneesta mitään kiellettyä. Suomalaiset löytyvät 76 prosentillaan listan sijalta 15.

Eniten hotellivieraiden mukaan tarttuu lehtiä, kirjoja, vuodevaatteita sekä pyyhkeitä. Kyselyyn vastanneet myönsivät vieneensä myös elektroniikkaa ja jopa huonekaluja, kuten lamppuja ja herätyskelloja. Olipa joku napannut mukaansa silitysraudankin.

Rehellisimpien maiden kärjessä ovat Tanska, Hollanti ja Norja. Tahmanäppisimmät hotellivieraat löytyvät Kolumbiasta, Meksikosta ja Intiasta. Kolumbiassa jopa 57% hotelliyöpyjistä on napannut itselleen kuulumattomia tavaroita mukaansa.

Kysely toteutettiin tammikuussa 2013. Siihen osallistui 28 maata ja yli 8600 vastaajaa.

Lähde

Johanna Hintikka