VR:n ja GreenCaren Ihmepuutarha puhkeaa kukkaan tänäkin keväänä. Taidonnäyte kohoaa Helsingin päärautatieasemalle 20. toukokuuta, ja se kaunistaa ympäristöä aina elokuun 20. päivään asti.

GreenCaren yks-kaks-kaunista -ajatteluun pohjautuva Ihmepuutarha tuo yllättävää viherrakentamista keskelle urbaania maisemaa. Se myös kannustaa kotipuutarhureita innostumaan puutarhanhoidosta hauskalla tavalla. Ihmepuutarha haluaa antaa panoksensa elävän kaupunkikulttuurin ja hyötyviljelyn puolesta.

Ihmepuutarhan suunnittelusta järjestettiin puutarha-alan oppilaitoksille kilpailu, jonka tavoitteena oli suunnitella koko kesän kukoistava mielikuvituksellinen kokonaisuus. Kilpailun voittajaksi valittiin kahden Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijan, Mervi Kokkilan ja Kati Jukaraisen ”Mystinen puutarha”. Raati kuvaili voittajatyötä kauniiksi ja harmoniseksi kokonaisuudeksi, jossa on huomioitu hyötyviljelynäkökulma sekä hauskalla ja yllättävällä tavalla toteutetut yksityiskohdat.

Hankkeen toteuttavat yhteistyössä VR, GreenCare, Puutarha Tahvoset Oy sekä Clear Channel. Ihmepuutarhan avajaistapahtuma järjestetään 21. Toukokuuta.

Katso GreenCaren sivut täältä

VR

Johanna Hintikka