Kuva  iStockphoto
Kuva iStockphoto

MATKAOPAS-LEHTI
Lomamatkaan ladataan suuria odotuksia, ja varsinkin matkakumppaniin, kirjoittaa Pirkko Puoskari pääkirjoituksessaan 6/2014.

YHTÄLÖ ON MAHDOTON. Reissun pitäisi tarjota yllätyksiä, ja kaiken pitäisi sujua suunnitelmien mukaan. Paikan pitäisi olla tuore löytö, mutta palvelujen pelata moitteettomasti.

Auringon pitäisi paistaa koko ajan ja iltaruskojen olla maalauksellisia, eikä missään saisi tungeksia turisteja. Hotellin pitäisi olla halpa mutta ihana. Ruokapaikan valinnassa ei saisi tulla yhtään hutia.

Lomamatkaan ladataan suuria odotuksia. Yhtä kovat vaatimukset kohdistuvat usein matkakumppaniin – varsinkin jos lomalla pitäisi kokea myös suuria tunteita.

Ihmekös sitten, että ensimmäisinä päivinä tiuskitaan. Vasta kun paineet on purettu, voi heittäytyä aidosti lomalle.

VOISIKO ELÄMÄSSÄ olla liikaa romantiikkaa? Kuutamokävelyt, ikkunan alla lauletut serenadit ja jatkuva samppanjan lipitys alkaisivat varmasti jossain vaiheessa  pitkästyttää.

Jäyhänkarhea pohjoinen romantiikka sen sijaan pitää pintansa. Se yllättää aina.

Kuten tiedämme, suomalainen mies osoittaa romanttisia tunteitaan hillityn
kekseliäästi – esimerkiksi vaihtamalla saunaan uudet paneelit. Romantiikkaan kykenemme myös me asiallisia kävelykenkiä suosivat suomalaiset naiset.

Matkalla se käy helposti.

MILLAISET TOIMENPITEET herättävät miehen sydänalassa romanttisia läikähdyksiä? Tein pienen gallupin.

Kaikki miehet kertoivat olevansa otettuja, jos matkakumppani vie heidät syömään hyvään ravintolaan tai järjestää heille jonkin muun mukavan yllätyksen.

Tämä on helppoa, siskot. Nyt hankitaan ne liput Barçan ja Real Madridin väliseen jalkapallo-otteluun. Yllätyksiä rakastava mies on romantiikkansa ansainnut.

Kaikkein suloisinta on viedä rakkaansa yllätysmatkalle. Jos lento on lyhyt, matkan voi tehdä vaikka ensi viikonloppuna.

ROMANTIIKKAA ei välttämättä tarvitse lähteä tankkaamaan meren päälle rakennettuun luksusvillaan Malediiveille. Tähtihetken voi kokea myös teltassa Muotkatuntureilla tai puuhun rakennetussa majapaikassa Turkin Rivieralla.

Tai matkan ikimuistoisin hetki voi tulla vastaan tuoreista kasviksista kootun salaatin ja lampaanviulujen äärellä kreetalaisessa tavernassa, jossa pöytiä peittävät kertakäyttöliinat.

Revontulet, virtaavan veden solina, hyvä ruoka ja muut yksinkertaiset ilot – voiko olla parempia aineksia kunnon romanssille.

Pirkko Puoskari

Tutki romantikon top 15 -kohteet Matkaoppaan numerosta 6/2014.