Kevätaurinko houkuttelee moottoripyöräilijöitä taas tien päälle. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikkuva poliisi, Liikennevirasto, Ilmatieteen laitos sekä liikenne- ja viestintäministeriö muistuttavat motoristeja turvallisuudesta ajokauden alussa.

Kokenut motoristi, alan asiantuntijat sekä liikenneministeri Merja Kyllönen ohjeistavat moottoripyöräilijöitä videolla turvalliseen pyöräkesään. Kertaa perusfaktat ja päivitä tietosi vinkkivideon avulla osoitteessa www.youtube.com/liikennevirasto.

Moni moottoripyöräilijä kunnostaa ajokkiaan talvella, mutta kesän tullen vauhdin hurma vie huomion varusteiden turvallisuudesta. Jarrujen kunto ja rengaspaineet on helppo tarkastaa itse, mutta esimerkiksi jousituksen kanssa kannattaa kääntyä asiantuntijoiden puoleen. Myös ajovarusteiden ja kypärän kunto tulee tarkistaa säännöllisesti.

Näin alkukeväästä tien pinnat ovat huonoimmillaan, ja talven hiekoitushiekkaa löytyy vielä monin paikoin. Siksi oikea tilannenopeus on erityisen tärkeä. Etenkin vesikelillä täytyy ajaa varovasti, sillä tiessä olevat halkeamat ja paikkaukset voivat aiheuttaa vaaratilanteita.

Johanna Hintikka