Me Naiset
|
matkaopas
Mauritiuksella on mukavaa.  Kuva Jussi Puikkonen
Mauritiuksella on mukavaa. Kuva Jussi Puikkonen

MATKAOPAS-LEHTI
Lontoo, Mauritius, Kalifornia... Matkaopas 6/2014 todella vie matkalle maapallon ympäri.

Lontoo on musiikin, muodin ja shoppailun mekka. Siellä pitkään asunut Ilpo Musto on koonnut tuhdin oppaan, jossa Britannian pääkaupunkiin pureudutaan pintaa syvemmältä.

Mauritiuksen maisemaa ja taloutta hallitsee sokeriruoko. Ilmankos kiertomatka Intian valtameren saarivaltiossa maistuu niin makealta.

Los Angelesin klassikkohotelleissa ovat viihtyneet ja viihtyvät filmitähdet ja julkkikset Marilyn Monroesta David Beckhamiin. Aaltojen kohina kuuluu vuoteeseen saakka...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kummisetä-elokuvistaa tunnettu ohjaaja Francis Ford Coppola puolestan on tykästynyt viineihin siinä määrin, että on hankkinut itselleen kaksikin viinitilaa Kaliforniasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomalainen Ali Baba seikkailee Marokossa, vaeltelee Agadirin rannoilla ja tinkii kuin vimmattu Marrakechin toreilla. Kuka on suomalainen Ali Baba ja miksi? Se selviää Matkaoppaan jutusta.

Kaikki tietävät Turkin Alanyan ja Antalyan. Ninarose Mayoz vie lukijan Turkin Rivieran vähän tunnettuun piilopaikkaan, Olympoksen rannalle. Siellä voi kiipeillä kallioilla tai nukkua puussa - tai vain olla rauhassa.

Oslo on lähellä, niin lähellä, että siellä voi käydä vaikka päiväseltään. Lento Helsingistä kestää vajaat pari tuntia. Timo-Erkki Heino on koonnut parhaat palat jäntevälle pikalomalle.

Tutki myös 12 muuta vaihtoehtoa pikalomalle - ja riennä reissuun!

Oletko romanttinen? Niin mekin. Kokosimme hempeän paketin hunajaisia kohteita, joista jokainen löytää omansa. Huomasimme, että romanttisen loman voi viettää myös yksin.

Jaakko Selin muistelee meriseikkailua, jonka hän teki legendaarisen Suursaaren tietämiin. Vai oliko se vain unta? Ja mikä Suursaari?

Oman matkaohjelmansa aloittanut uutisankkuri Peter Nyman kertoo, miten reissusta tuodaan pisteet kotiin.

Armoitettu Mikko Takala herkuttelee Pariisin parhaissa bistroissa, ja ketterät reissuheebot Alex Leander ja Vesa Salmi raportoivat Tallinnan ja Riian eeppisestä yöelämästä.

Testasimme myös ruotsinlaivojen uudet kylpylät ja selvitimme lukijan toiveesta, miksi tupakkatuotteita saa tuoda vain rajallisen määrän.

Matkaopas 6/2014 ilmestyy tiistaina 9. syyskuuta.

P.S. Postin jakelukokeilun vuoksi - meistä riippumattomista syistä - Matkaopas kolahtaa tilaajilen luukusta TIETYILLÄ ALUEILLA päivää normaalia myöhemmin eli keskiviikkona 10.9. Alueet ovat: Vantaan Korso, Espoon Kivenlahti, Porvoo, Riihimäki, Varkaus ja Leppävirta.


Sisältö jatkuu mainoksen alla