Toimittaja-juontaja Jaakko Selinin matkakirja julkaistaan 10. syyskuuta.

Kun Jaakko Seliniltä kysytään, mikä paikka on vaikuttanut häneen eniten, hän vastaa aina Kiina. "Siellä on kaikki." Kirjan kuvassa Jaakko Selin istuu aidalla jaakkomaisesti hymyillen uskonnollisen patsaan edessä reisitaskuhousuissa, ruutupaidassa, punaisessa takissa ja valkoisissa lenkkareissa.

Jaakko Selin on Matkaopas-lehden kolumnisti ja monet kirjan tekstit ovat lehdestä tuttuja. Uutta ovat valaisevat selitykset ja mitä sitten tapahtui -tyyliset muistelut.

Matkatarinoita kirjassa on kaikkiaan 24 ja aikahaarukka kolme vuosikymmentä. Kohteina ovat suomalaisten suosikeista Kreikka, Espanja, Kroatia ja Italia, mutta myös eksoottiset kohteet, kuten Oman ja Kiina. Nostalgiapisteitä ropisee Neuvostoliitto-lomakokemuksista.

Matkailijalle kirja tarjoaa myös vinkkejä:

Hongkong on paras paikka aloittaa tutustuminen Aasian suurkaupunkeihin.

Kun matkustat paljon, pesetytä ja silitytä koko matkalaukullinen likapyykkiä aina viimeisessä kohteessa valmiiksi seuraavaa keikkaa varten.

Kroatian upeimmat sandaalit saat Javorilta satamaan johtavalta kujalta Dubrovnikissa.

Kirjan parasta antia ovat kuitenkin helposti lähestyttävät tarinat ja tuttuuden tunne. Jaakko Selin vie Suomea maailmalle huumorintajuisesti ja aidosti omana itsenään. Hänen seurassaan viihtyy myös kirjan sivuilla.

Jaakko Selinin kirja tarjotaan Matkaoppaan kestotilaajalle etuhintaan 21,90 €. Katso lisätiedot Matkaopas 5/2013 sivu 14.

Kirjan julkaisutilaisuus on 10.9. klo 17 Helsingissä Sanomatalon kirjakaupassa. Tilaisuudessa voit pyytää Jaakko Seliniltä kirjaan nimikirjoituksen.