Neljän vuoden takainen New7Wonders-järjestön äänestys maailman seitsemästä uudesta ihmeestä sai valtavasti huomiota. Nyt käynnissä oleva uusi äänestys etsii ihmisten tekosien sijasta luonnonihmeitä.

Ja niitähän löytyy -- listalle on kertynyt jo 440 kohdetta ja lisää on tulossa. Vaikuttavimmat on kuitenkin saatu jo valittua, ja tältä huima TOP 7 näyttää.

1. Amazonin sademetsä,  Etelä-Amerikka

Maailman suurimmalla sademetsällä on pinta-alaa 7,5 miljoonaa neliökilometriä. Amazonin menestystä Luonnonihmeet-äänestyksessä voi perustella ainakin eläinlajien moninaisuudella:  alueella viihtyvät muun muassa vampyyrilepakot,  sähköankeriaat ja jopa 9-metriset anakondat. Suositellaan eläinrakkaille matkailijoille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Halong Bay, Vietnam

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä yli tuhannen saaren saaristo on yksi Vietnamin suosituimmista matkailukohteista. Karstimaasta syntyneet jyrkkärantaiset, jännittävän muotoiset saaret ovat innostaneet ihmisiä keksimään niille mitä osuvampia nimiä. Kuvittele mielessäsi vaikkapa The Kissing Rocks (Suutelevat kivet).

3. Komodo, Indonesia

Komodon saaren oma julkkis, komodonvaraani, on tehnyt saaresta maailmankuulun. Eläin syö kaikkea rotista villisikoihin, ja tarpeen vaatiessa myös ihminen kelpaa ruokalistalle. Kookkaan liskon valtti on sen suun hurja bakteerikanta:  pedon sylki aiheuttaa haavan saaneelle uhrille nopeasti verenmyrkytyksen. Hammaslääkärikäynnin tarpeessa...

4. Pöytävuori, Etelä-Afrikka

Parintuhannen metrin korkuinen Pöytävuori on harvinainen näky tasaisen lakensa vuoksi. Vuorella kasvaa lähes 1 500 kasvilajia, joista monia ei löydy mistään muualta. Vuoren laella on usein sumumainen pilvi, jota pöytäliinaksikin kutsutaan.

5. Iguassun putoukset, Argentiina ja Brasilia

Puoliksi Argentiinan ja puoliksi Brasilian puolella pauhaavat 275 putousta ovat vaikuttava näky. Korkein putous, pahaenteiseltä nimeltään "Paholaisen kita", ryöpyttää vettä 70 metrin korkeudelta. Matkailijan kannattaa majoittua hotelli Sheraton Iquazussa, jonka jokaisesta huoneesta aukeaa näkymä putouksille. Tosin pauhu on sen mukainen, joten herkkäuniset, muistakaa korvatulpat!

6. Jeju, Etelä-Korea

Harvalla saarella on yhtä paljon luonnonnähtävyyksiä kuin Etelä-Korean pienimmällä provinssilla, Jejulla. Sammunut tulivuori ja samalla Korean tasavallan korkein vuori, kraatterijärvi, hienohiekkaiset uimarannat,  vesiputoukset, laavatunneli -- kaikki lyhyen bussimatkan päässä toisistaan. Saaren vulkaanisuuden, toistuvien sadekuurojen ja miellyttävän ilmaston takia sen sanotaan muistuttavan Havaijin saarta. Täydellinen lomaparatiisi siis.

7. Puerto Princesan maanalainen joki, Filippiinit

Maailman toiseksi pisin ja maineeltaan kaunein maanalainen joki kulkee 8,2 kilometrin matkan luolastoissa ennen laskemistaan Etelä-Kiinan mereen. Joen yläosassa vesi on makeaa ja alempana suolaista, mikä aiheuttaa ainutlaatuisen vuorovesi-ilmiön. Luolastoissa voi nähdä tippukivipylväitä ja veden muovaamia kammioita. Veneretki jokea pitkin onkin varmasti ikiajoiksi mieleen painuva elämys.

http://www.new7wonders.com/

Kuvassa Iguassun putoukset Teksti Laura Kuparinen

Ovatko nämä mielestäsi maailman upeimmat luonnonihmeet, vai tiedätkö vielä upeampia? Kommentoi!    

Sisältö jatkuu mainoksen alla