Kuva  Lauri Rotko
Kuva Lauri Rotko

MATKAOPAS-LEHTI
Valoteosten muodostama reitti houkuttelee ulkoilemaan Helsingin keskustaan ja Kansalaistorin ympäristöön.

Lux Helsinki järjestetään jo seitsemättä kertaa. Viime tammikuussa  se oli menestys: kävijöitä oli yli 150 000 ja tapahtuma sai myös kansainvälistä julkisuutta.

Teoksista voi nauttia pieninä annoksina esimerkiksi matkalla töistä kotiin tai nauttia kerralla koko kattauksen. Reitin painopiste on tällä kertaa viime vuosia enemmän Senaatintorin suunnalla.

Valoteoksia toteuttavat taiteilijat Suomesta ja ulkomailta. Teokset ovat nähtävillä päivittäin klo 17-22.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teoksia julkistetaan vähitellen sosiaalisessa mediassa. Kaikki valoteokset julkistetaan marraskuun alussa, jolloin avautuvat myös päivitetyt verkkosivut. Oheisohjelma julkistetaan myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt julkistettavien teosten muotokieltä innoittavat muna ja mandala:    

 

Kuva: Marcos Viñals Bassols
 
Belgialaisten ACT Lighting Designin ja Odeauboisin yhdessä toteuttama puurakenteinen valoteos OVO sijoittuu Hakasalmen huvilan takapihalle. Yleisö pääsee kulkemaan teoksen sisäpuolelle, jolloin teoksen valoanimaatio ja äänimaailma ympäröivät kokijan. Teoksen muotona on muna, joka on uuden elämän symboli ympäri maailman.

 

Kansallismuseon Linnanpihan täyttää taiteilijakollektiivi Ishmail Sandstroemin Mandala-teossarja. Mandaloiden materiaalina ovat diabetestarvikkeet – insuliinikynät, ruiskut ja piikit, sokeriliuskat sekä testineulat – jotka on valaistu led-valoin. Ishmail Sandstroem uskoo, että mandalan – sanskriitin kielellä ympyrän, keskuksen tai yhteyden – avulla on mahdollista nähdä kauhistuttava kauniina ja pelottava pelastavana.

Kuva: Ishmael Sandstroem
 

Lux Helsinki su-to 4.–8.1.2015 Helsingin keskustassa. Teokset nähtävillä klo 17–22. Vapaa pääsy

Facebook
Twitter
Instagram
 
 
          
 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla