Azamaran Journey saapui vierailulle Helsinkiin 29.6.

Sää antoi parastaan laivasta ulos valuville amerikkalaisturistilaumoille. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, ja osa jäikin vielä hetkeksi omille parvekkeilleen ihailemaan Kauppatorilta aukeavaa maisemaa. Ulos tullessaan jokaisesta näpsäistään kuva, kuten Tukholman laivalla konsanaan. Näin toimitaankin joka satamassa, jotta jokaisesta kaupungista saadaan oma muisto. Laivan hytit tuntuvat pieniltä luksusristeilijän tarjonnaksi, mutta laivan esittelijältä tulee tähän nopea vastaus: ”Eihän täällä kukaan nyt hyteissä oleskele.” Seuraavaksi lisäten kuitenkin, että kannattaa varata parvekkeellinen hytti, sillä mikään ei voita aamupalan nauttimista omalla parvekkeella tähyten lähestyvää satamaa.

Azamaran Journeyn erikoisuutena on gourmet ruokailu. Tästä lehdistövierailijat saivatkin maistiaisen tarjotulla lounaalla.  Neljän ruokalajin ateria kruunaa vierailun, ja ylittää odotuksen. Laivassa on neljä huippuluokan ravintolaa, joista matkaaja saa valita itselleen sopivan. Laivalta löytyy myös palkittu kuntosali ja uima-allasalue aurinkotuoleineen, jossa on kuulemma aina tilaa halukkaille auringonpalvojille.

Azamaran Club Cruises on Royal Caribbean Cruise Linesin luksusristeilyvarustamo. Laiva kiertää tällä hetkellä Itämeren suurimpia kaupunkeja aina Tukholmasta Pietariin. Helsinkiin laiva ei usein ankkuroidu, mutta tänä kesänä tähänkin luotiin mahdollisuus.

Lisätietoa risteilijästä löydät täältä: www.azamaraclubcruises.com