Tänään 4.7. on eurooppalaisen lentomatkustamisen teemapäivä. Helsinki-Vantaan lentokentällä on tarjolla tietoa ja opastusta lentomatkustajien oikeuksista klo 11-16.

Lentomatkustamista ovat tänä vuonna varjostaneet useiden lentoyhtiöiden konkurssit. Myöskään lennon viivästykset, peruutukset ja matkatavaroiden katoamiset eivät enää ole poikkeustilanteita ja siksi niihin on hyvä varautua.

Euroopan kuluttajakeskusten kokemusten mukaan matkustajat jäävät aivan liian usein yksin näissä tilanteissa. Siksi keskukset kampanjoivat 25:lla eurooppalaisella lentokentällä lentomatkustajien oikeuksista keskiviikkona 4.7. Tarjolla on tietoa ja opastusta kiperiin kysymyksiin.

Komissio seuraa päivän tapahtumia reaaliaikaisesti Brysselissä. Euroopan kuluttajakeskuksen Suomen toimisto päivystää Helsinki-Vantaan lentoasemalla tänään klo 11-16 terminaali 2:n sisääntuloaulassa R-kioskin vieressä.

Mikä Euroopan kuluttajakeskus?

Euroopan kuluttajakeskus antaa opastusta ja tarjoaa tietoa rajat ylittävän kaupan kuluttajakysymyksiin ja tarvittaessa selvittely- ja sovitteluapua ristiriitatilanteisiin, joita kuluttajalla on toisessa EU:n jäsenmaassa sijaitsevan elinkeinonharjoittajan kanssa. Keskus toimii Kuluttajavirastossa osana Euroopan laajuista verkostoa, joka saa rahoitusta Euroopan komissiolta.

www.ecc.fi