Me Naiset
|
Matkaopas
Kuva: Miranda Karagöl.
Kuva: Miranda Karagöl.

Huhtikuun lopussa Amsterdamin kadut valtaavat elektronisen musiikin säestämänä koko kansan kirpputorit. Kanaalit täyttyvät värikkäistä veneistä ja kirkas oranssi maalaa kaupungin keskustaa.

Kansallinen juhlahumu on kulkenut ennen tätä vuotta Alankomaissa nimellä Kuningattarenpäivä, kunnes viime vuonna kruunatun kuningas Willem-Alexanderin myötä Kuninkaanpäivää juhlistetaan ensimmäisen kerran 26. huhtikuuta.

Kuninkaanpäivä on helposti Amsterdamin kiireisin, kun sadat tuhannet vierailijat ympäri maata ja jopa merten takaa osallistuvat festivaaliriehaan. Ilonpito alkaa yleensä jo aattona ja jatkuu pitkälle seuraavaan päivään.

Historiallinen kauppakaupunki toteuttaa itseään, kun vapaat markkinat levittäytyvät keskustan kaduille ja puistoihin. Amsterdamilaiset rakastavat tinkiä ja kaupunginlaajuinen kirpputori antaa mahdollisuuden myydä sekä ostaa käytettyä tavaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjolla ei kuitenkaan ole ainoastaan second-handia, vaan paikalle pystytetään ruokakojuja täyttämään shoppailunnälkäisten vatsat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vondelpark on varattu lapsille, jotka osallistuvat sankoin joukoin myymään vanhoja lelujaan ja pieneksi jääneitä vaatteitaan. Monista nuorista tulee katutaiteilijoita, jotka viihdyttävät vilkasta Vondelparkia tanssilla ja laululla.

Liikenneruhkaat amsterdamilaiseen tapaan eivät koskaan ole niin riemukkaita kuin Kuninkaanpäivänä - tuhannet kirkkaasti koristellut veneet pakkautuvat ahtaisiin kanaaleihin. Toiseksi parasta veneissä hurvittelun jälkeen on niiden katseleminen tanssintäyteisiltä silloilta.

Vaikka suurin osa Amsterdamin museoista on Kuninkaanpäivänä suljettu, monet suositut vierailukohteet ovat perinteisesti auki.

http://www.amsterdam.info/queensday/

http://www.iamsterdam.com/

Miranda Karagöl

Sisältö jatkuu mainoksen alla