Loman ja työn yhdistävä elämysmatkailu lisää suosiotaan kansallispuistoissa. Lammaspaimenen hakuaika alkaa tammikuussa.

Suuren suosion takia loman ja luonnonhoidon yhdistävä elämysmatkailu laajenee yhä useampaan kansallispuistoon. Lammaspaimenviikko on tullut suosituksi Kolin kansallispuistossa. Ensi kesänä 2012 sitä tarjotaan myös Isojärven kansallispuistossa Keski-Suomessa. Pirkanmaalla Seitsemisen kansallispuistossa voi eläytyä 1930-luvun elämänmenoon piian tai rengin saappaissa Koveron kruununmetsätorpasssa. Talkootöitä on tarjolla kesällä myös usealla muulla perinnetilalla.

Haku Kolille tai Isojärvelle lammaspaimeneksi alkaa jo tammikuun puolivälissä. Aiempina vuosina Kolin lammaspaimenviikot on myyty ripeästi loppuun. ”Paimenten tehtävänä on lampaiden laskemisen lisäksi hoitaa ja seurata lampaiden yleiskuntoa. Lisäksi toimenkuvaan kuuluu paljon hellimistä ja rapsuttelua”, kertoo erikoisuunnittelija Maija Mikkola Metsähallituksen luontopalveluista. Lammaspaimenet voivat halutessaan osallistua myös muihin kansallispuiston töihin. Aikaa jää lampaiden hoidon lomassa myös retkeilyyn.

Miten hakea?

Kolin lammaspaimenviikkojen varauksia vastaanotetaan 16.-29.1.2012 sähköpostitse osoitteessa ukko@metsa.fi. Varattavissa ovat kalenteriviikot 22-36.

Lisätietoja: www.luontoon.fi/koli ->ajankohtaista

Luutsaaren laidunnuskausi alkaa kesäkuun puolivälissä ja kestää elokuun loppuun. Lammaspaimenviikot tulevat myyntiin 18.1.2012.

Lisätietoja: www.luontoon.fi/isojarvi

Koveron piika ja renki –päiviä voi tiedustella Seitsemisen luontokeskuksesta tai www.luontoon.fi/seitseminen