Me Naiset
|
matkaopas
Mari Rantanen, Shop till You Drop, 2003.  Kuva Kansallisgalleria/Pirje Mykkänen
Mari Rantanen, Shop till You Drop, 2003. Kuva Kansallisgalleria/Pirje Mykkänen

MATKAOPAS-LEHTI
Remontissa olevan Kiasman 30 teosta vaelsi syksyksi parin korttelin päähän Taidehalliin.

Taidehallissa avautunut Kiasma goes Taidehalli -näyttely on syntynyt kahden taidelaitoksen välisenä yhteistyönä.

Näyttelyn teema, teosvalinnat, ripustus ja rakentaminen on suunniteltu ja tehty yhdessä, samoin näyttelyyn liittyvä materiaali ja tapahtumat.

Mukaan on valittu 30 teosta Kiasman 8 500 teoksen kokoelmasta. Näyttelyssä on töitä 22 merkittävältä taiteilijalta muun muassa minimalismin, kineettisen taiteen sekä 2000-luvun maalaus- ja veistotaiteen alalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näyttelyssä on useampi teos Kouri-kokoelmasta sekä muutama uudempi kokoelmahankinta, joita ei Kiasmassa ole vielä nähty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kysymys kuuluu, miltä näyttävät Kiasman kokoelman teokset, kun ne asetetaan Kiasma-rakennuksen ulkopuolelle Taidehalliin, joka on rakennettu 1928 toista aikakautta ja taidekäsitystä varten?

Tulevaisuudessa Helsingin ydinkeskustaan vahvistuu taidelaitosten keskittymä, kun uudistunut Kiasma avaa ovensa jälleen maaliskuussa 2015. Myöhemmin samana vuonna valmistuu myös Helsingin taidemuseon remontti.
 
Kiasma goes Taidehalli 16.11. saakka Taidehallissa, Nervanderinkatu 3, Helsinki. Puh. 040 450 7211.  Avoinna ti, to, pe klo 11–18, ke 11–20, la-su 11–17. Sisäänpääsy 10 €/7 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla