Vuoden 2013 hiihtokeskus on Kolin rinteet, vuoden lähikeskus Mielakka ja vuoden hiihtokoulu Vuokatin hiihtokoulu.

Perustelut:

KOLI

Ukko-Kolin kansallismaiseman rinteet ja Loma-Kolin meininki täydentävät hienosti toisiaan ja tarjoavat tekemistä erilaisille laskijoille. Kolin hiihtokeskus on pitänyt pintansa hiihtokeskusten klassikkona vuodesta toiseen.

Kolilla palveluita kehitetään monipuolisesti, esimerkkinä tämän vuoden palvelu-uutuus, Koli Relax Spa -maisemakylpylä.

Aikaisemmin tänä vuonna Suomen messusäätiö valitsi Kolin alueen Vuoden retkikohteeksi 2013.

MIELAKKA

Vuoden lähirinne Mielakka innostaa paikkakuntalaisia lumille ja käyttää luovuutta toimintansa kehittämisessä. Mielakan sijainti keskellä Kouvolan kaupunkia antaa vauhdikkaan vaihtoehdon nuorison vapaa-ajan viettoon.

Vuoden lähirinne palkitaan erikseen, sillä lähikeskusten rooli ympäröivän väestön liikuttajana on merkittävä, vaikka asiakasmäärät ovatkin pienempiä kuin suurissa matkailukeskuksissa.

VUOKATTI

Vuosien työ lasten ja nuorten parissa on tuottanut tulosta Vuokatin hiihtokoulussa. Hiihtokoulukonseptien kehittäminen ja pilotointi on hyödyttänyt kaikkia Suomen hiihtokeskuksia.

Valintaraadissa istuivat Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen, Pekka von Hertzen Aluevalvontavirastosta, Jaana Karhila Skisport Finlandista, Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistyksestä, Mats Lindfors Suomen lumilautaliitosta, hiihdonopettaja Kari Wahlman ja Antti Laiho Relaa.comista.

www.ski.fi