Suomen suurin juusto kaupataan lasten hyväksi ravintola Nokan Pientilatorilla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Mouhijärven Herkkujuustola on kymmenvuotisen toimintansa kunniaksi valmistanut Suomen suurimman kittijuuston. Voimakastuoksuista, bergkäse-tyyppistä juustoa on kypsytetty reilut kahdeksan kuukautta, ja nyt se on valmis syötäväksi. Juustokiekko painaa noin 30 kiloa, ja sen halkaisija on puoli metriä.

Mouhijärven juustomestari Peter Dörig lahjoitti ennätysjuustonsa juustoliike Lentävälle Lehmälle, joka on toiminut Hakaniemen kauppahallissa pian 10 vuotta. Lentävän Lehmän kauppiaat Laura Mauno ja Hanne Hirvonen halusivat laittaa hyvän kiertämään. Suomen suurin kittijuusto paloitellaan ja myydään 10-vuotisjuhlaansa viettävän ravintola Nokan Pientilatori-tapahtumassa. Siihen saakka juusto on ihailtavana Lentävässä Lehmässä.

Juustolla voi herkutella kotona esimerkiksi rapeakuorisen maalaisleivän ja pienen hillonnokareen kera. Juomaksi sopii aromikas, jopa puolikuiva valkoviini. Juustosta saatava tuotto menee lyhentämättömänä SOS-Lapsikylän hyväksi.

Ravintolan Nokan Pientilatori on kaksipäiväinen tapahtuma, jossa voi maistella kotimaista lähiruokaa ja tehdä ostoksia. Herkkutorilla noin 30 tuottajaa esittelee valikoimaansa ja kertoo tuotteistaan, joita ovat juuston lisäksi muun muassa makkarat, luomuviljatuotteet, yrtit, vihannekset ja kasvikset, hunaja, kotimaiset marja- ja hedelmäviinit sekä mehut ja hillot. Pientilatorille on vapaa pääsy.

Ravintola Nokka, Kanavaranta 7 F, Helsinki. Pientilatori lauantaina ja sunnuntaina 1.--2.9. avoinna klo 11--17.

http://www.ravintolanokka.fi/

http://www.royalravintolat.com