Lähde Heurekan kuvapankki
Lähde Heurekan kuvapankki

MATKAOPAS-LEHTI
Heurekan 25-vuotisjuhlien kaikkina neljänä juhlapäivänä on tarjolla erikoisohjelmaa, työpajoja, pienoisnäyttelyitä ja tiedeshow-esityksiä.

Heurekan neljännesvuosisatajuhlaa vietetään erikoisohjelman parissa. Vuonna 1989 perustetussa tiedekeskuksessa on vuorovaikutuksellisia näyttelyitä, jotka antavat kävijälle tilaisuuden tutustua tieteeseen ja teknologiaan jännittävällä tavalla itse tehden ja kokeillen.

Lauantaina 26.4. juhlallisuudet aloitetaan tiedepuisto Galilein avajaisilla ja Heurekan uusi pop-up tiedeteatteriesitys saa ensiesityksensä päivällä. Tiedekeskus on lauantaina avoinna koko perheelle klo 10-17.

Kun kello lyö kuusi, avaa Heureka ovensa vain ja ainoastaan täysi-ikäisille. Juhlapäivän kunniaksi on järjestetty ensimmäistä kertaa K-18 aikuisten ilta. Ohjelmassa on tarjolla mm. Molekyylidrinksulogiaa-työpaja, Cocktailien tiedettä -luento ja psykedeelinen Sonic Vision -esitys. Kaikki näyttelyt ovat avoinna koko illan ajan klo 18-21. Sisäänpääsy aikuisten iltaan on 15 euroa (Veikkaus-kortilla saa 5 euron alennuksen).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sunnuntaina 27.4. planetaariossa on tarjolla erityisohjelmaa koko päivän koko perheelle. Heureka on avoinna klo 10-18 ja kaikki pääsevät sisään lastenlipun hinnalla 13,50€ (alle 6-vuotiaat maksutta kuten normaalisti). Lippuihin sisältyy pääsy planetaarioesityksiin, joissa esitetään kaikkien aikojen suosikkielokuvien lisäksi Heureka-luentoja. Sunnuntaina yleisö voi osallistua myös Michael Bradken huikeisiin matemaattisiin musiikkishow-esityksiin ja kahteen koko perheen työpajaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maanantaina 28.4., Heurekan varsinaisena syntymäpäivänä, on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua tarkemmin Heurekan koripallotähtiin. Legendaaristen rottien uuden pelitaktiikan ensiesittelyn lisäksi koripallostadionilla on "Kuinka koulutan rottani" -esityksiä. Päivän aikana yleisö voi osallistua myös mm. Kalevala-korun työpajoihin. Heureka on avoinna klo 10–17.

Tiistaina 29.4. on tarjolla paljon erityisohjelmaa erityisesti kouluryhmille. Nonstop-työpajoissa tutustutaan mm. leluhakkerointiin ja 3D-mallinnuksen perusperiaatteisiin. Pop-up tiedeteatterin näyttävät esitykset tempaavat mukaansa niin pienet kuin isommatkin koululaiset.

Heurekaan pääsee Helsingin keskustasta helpoiten lähijunilla I, K, N, T, H, R ja Z, lähin asema on Tikkurila/Dickursby.

Katso täältä Heurekan 25-vuotissynttäreiden ohjelma ja aikataulu kokonaisuudessaan.

Lähde ePressi.com ja Heureka.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla