MATKAOPAS-LEHTI
Liikematkailu hiljenee syyslomiksi, ja hotelleista löytyy tilaa viikoilla 42 ja 43. Tilanne toki elää jatkuvasti, joten varaus kannattaa tehdä pian.

Syysloman suunnittelu kannattaa aloittaa Helpin lomakoneesta, joka muutamaan kysymykseen avulla valikoi sopivat vinkit Helsingin-lomalle.

Syksyn vetonauloihin kuuluu Linnanmäen Valokarnevaali 11.–19.10. Huvipuiston estradilla nähdään muiden muassa Anna Abreu, Jesse Kaikuranta ja Waldo’s People.

Ohjelmistossa on myös sirkusta ja lapsille Klovni Sebastian sekä Maukan ja Väykän tarinakonsertti. Huvipuistossa voi törmätä jopa Joulupukkiin.

Linnanmäen kausi päättyy sunnuntaina 19.10. Sami Saaren ja Elastisen yhteisesitykseen ja ilotulitukseen.  Sisäänpääsy Linnanmäelle sekä alueen ohjelma ovat maksuttomia myös Valokarnevaalin ajan.

Merimaailma Sea Lifessa juhlitaan syyslomalla jo perinteeksi muodostunutta Kalakarnevaalia. Se huipentuu Hevisaurus-yhtyeen uuden levyn julkistamiskonserttiin Peacock-teatterissa 17.10.

Jännittäviä hetkiä on luvassa Suomenlinnassa, jonka tunnelit kutsuvat tutkimusretkelle taskulampun kanssa.

Hyvä ulkoilmakohde on myös Korkeasaari, joka on syksyllä auki joka päivä. Yli 130 eläinlajin joukkoon kuuluu muun muassa uhanalainen lumileopardi. Viime keväänä Korkeasaaren lumileopardinaaras synnytti neljä pentua.

Lähelle syksyistä luontoa pääsee Nuuksiossa Haltian luontokeskuksen opastetuilla marja- ja sieniretkillä tai erityisellä koko perheen väriretkellä 17. ja 18.10.

Sateen sattuessa kannattaa suunnata museoihin, joissa lapsetkin viihtyvät. Jättimäiset dinosaurukset ja valkohait ihastuttavat Luonnontieteellisessä museossa.

Kansallismuseossa  on monenlaista ohjelmaa perheille 14.–26.10., muun muassa Shamaanirata-omatoimikierros ja Seikkailuja Siperiassa -työpajoja.

Helsingin ja pääkaupunkiseudun syyslomatarjonta:

www.visithelsinki.fi

X